Fenomenlerin 92 milyar lira mal varlığına el kondu! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı

Kara para aklama, vergi kaçakçılığı suçlarıyla yargılanan sosyal medya fenomenleriyle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yürütülen soruşturmanın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 92 milyar lira (2,84 milyar dolar) mal varlığına el konulduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz aylarda vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi suçlarla gündeme gelen ve tutuklu yargılanan sosyal medya fenomenleri hakkında konuştu ve "Fenomenler vardı nerede şimdi? Bizim kimsenin malında mülkünde onu da nasıl değerlendirdiği bunla bir derdimiz yok. Ama bir şikayet var ve MASAK bunları inceledi ve haydan gelmiş huya gidiyor diyorsa dur diyoruz biz. İnceliyoruz savcımıza arz ediyoruz. Savcımızda mahkemeye iletiyor." dedi.

Fenomenlerin 92 milyar lira mal varlığına el kondu

Fenomenlerin 92 milyar lira mal varlığına el kondu

92 MİLYON MAL VARLIĞINA EL KONDU

Vergi kaçakçılığı, kara para aklama gibi çeşitli suçlarla yargılanan sosyal medya fenomenlerinin mal varlıklarına el konduğunu duyuran Yerlikaya, "Toplamda da Türkiye’de 92 milyar liralık mal varlığına MASAK raporundan sonra mahkeme el koydu. Bu araçları biz kimden aldık? 421 organize suç örgütünün taşınır taşınmaz mal varlığı hakkında İstanbul Emniyetimiz savcılığa, savcılıkta ilgili mahkemeye müracaat etti. Mahkeme de dedi ki biz bu müracaatı yerinde gördük. Bu taşınır araçları İstanbul Emniyetine Tahsis ettik. İstanbul Emniyetine tahsis edildikten sonra bende dedim ki bizim insanımıza eziyet edip, malından mülkünden haksız yere el koyduğu ve biz bunu çökerttik adalete teslim ettik." şeklinde konuştu.

Fenomenlerin 92 milyar lira mal varlığına el kondu

Fenomenlerin 92 milyar lira mal varlığına el kondu

"VERİLEN MESAJ ÇOK BÜYÜKTÜ"

El konulan araçların polise devredildiğini söyleyen Yerlikaya, "Anahtarını onlardan aldıysak, biz de bunu kahraman polisimize trafik devriyesi yapalım dedik. Bu sadece İstanbul'a değil dünyada da yazılı basına ve sosyal medya da çıktı. Verilen mesaj çok büyüktü. İster bu ülkeden gel, ister başka ülkeden ol. İster yerel, ister ulusal olsun. Eğer organize suç örgütü iseniz biz eninde sonunda size diz çöktürürüz. Adalete teslim ederiz. Varsa arabanız onun da anahtarını alırız ve polisimize devriye arabası yaparız." dedi.

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0