Evde makaron nasıl yapılır?

Birbirinden farklı renklerde yapılan ve genellikle kahvenin yanında tüketilen makaronu evde kendiniz yapmak ister misiniz? Eğer öyleyse bu tarifi denemelisiniz.

Malzemeler:

2-3 Bayatlamış yumurta akı
7-8 Badem unu
100 gr. Pudra Şekeri
1 Su Bardağı Toz Şeker
Şekersiz kakao
Bir çay kaşığı tuz
Tercihe göre gıda boyası
Ganaj Kreması için;

100 gr. sütlü çikolata
100 gr. krema

Yapılışı:

1-Makaron yapımının en önemli püf noktalarından biri içine konulacak olan yumurta aklarının bayat olmasıdır. Bu sebeple makaron yapmadan iki gün önce yumurtaları kıralım ve buzdolabında bekletelim. 

2-Makaron hamurunu çırpmak için asla metal kaşıklar kullanmayın olabildiğince tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. 

3-Makaronları 15 dakika pişirin ve 12 dakika fırında bekletin. Bu süreden daha fazla bekleyen makaronlar yumuşamaya başlar; bu süreden daha az tutulursa da sertleşir. 

4-Makaronun yapılışına ilk önce kremadan başlıyoruz. Kremayı bir tencerenin içinde kaynama noktasına gelene kadar pişirelim. Daha sonra çikolataları içine atarak erimelerini sağlayalım. 

5-Daha sonra yumurtaları bir mikser yardımı ile çırparak içine tuz atıyoruz. Yumurtaları çırpma işlemi sırasında kademeli olarak içine şekeri döküyoruz. 

6-Yumurtalı karışım krem kıvamına gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Bu aşama da içine istediğiniz renkte gıda boyası koyabilirsiniz. 

7-Bu işlemlerin ardından badem unu, kakao ve pudra şekerini elekten geçirerek yumurtalı karışımın içine atıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. 

8-Bu karışımı sıkma poşetine alarak tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkıyoruz. Daha önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz ve 15 dakika pişiriyoruz. 12 dakikada fırının içinde bekletiyoruz.

9-Son olarak pişen makaronların içine en başta hazırladığımız ganaj çikolatayı sürerek üstlerini kapatıyoruz. 

10-Bir gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Yılın en ilginç trendi: 'Macaron'

İLİŞKİLİ HABER

Yılın en ilginç trendi: 'Macaron'

BİR YORUM YAPIN 0