Bulut tatlısı nasıl yapılır? 3 malzemeyle yapılan bulut tatlısı tarifi

Hem çok hızlı hem çok kolay hem de çok lezzetli bir tatlı yapmak ister misiniz? Tüm klasik lezzetleri bir kenara bırakabileceğiniz ve sık sık yapmak isteyeceğiniz bulut tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bulut tatlısının tarifi bugünkü yazımızda.

En çok tercih edilen tatlı türleri arasında şerbetli tatlılar gelir. Ancak pek çok kişi şerbetli tatlıların yapımının zor olduğunu düşünür. Size vereceğimiz tarifle çok az malzemeyle misafirlerinize ikram edebileceğiniz şerbetli bir tatlı yapabilirsiniz. Sadece 3 malzemeyle yapılan bir bulut tatlısı sizlere sıradan lezzetleri unutturacak türden. Tarifin içerisinde her evde bulunan krema, kabartma tozu ve un kullanılıyor. Yumuşacık kıvamıyla bir kez tadına bakanların şaşıracağı ve tarifini isteyeceği bulut tatlısını hazırlamak için sabırsızlanıyorsanız mutlaka tarifimizi incelemelisiniz.

En kolay burma baklava nasıl yapılır? Burma baklavanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay burma baklava nasıl yapılır? Burma baklavanın püf noktaları

En kolay şeftalili tart nasıl yapılır? Şeftaliden enfes tart yapımıİLİŞKİLİ HABEREn kolay şeftalili tart nasıl yapılır? Şeftaliden enfes tart yapımı

BULUT TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Bir paket krema 
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu 
Bir su bardağı un 

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
Bir çeyrek limon 
2.5 su bardağı su 

İrmikli en kolay yaz tatlısı tarifi! Enfes irmikle yapılan tatlı tarifiİLİŞKİLİ HABERİrmikli en kolay yaz tatlısı tarifi! Enfes irmikle yapılan tatlı tarifi

YAPILIŞI

Derin bir kabın içine krema, kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın. Bu işlemi yaparken plastik bir spatula kullanabilirsiniz. 

Daha sonra bir kasenin içine elinizi batırmak için az miktarda sıvı yağ alın. 

Hamuru karıştırma işlemi bittiğinde hafif cıvık bir hamur elde edeceksiniz. Elinizi yağın içine batırın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. 

Bu işlemin ardından tüm tatlıları bir tepsinin içine dizin. 

Tatlıları önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına koyarak pişirin. 

35 dakika boyunca pişirdiğiniz tatlıların üzeri kızarttıktan sonra şerbetini dökün.

Şerbetini tamamen çektikten sonra servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Hülya 1 yıl önce

Şerbeti sıcakmı soğuk mu olucak

Toplam 1 beğeni

İlkin 3 yıl önce

Şerbet sıcak mı soğuk mu olacak ?

Toplam 1 beğeni