En kolay parfe nedir ve nasıl yapılır? 10 dakikada buzluk parfe tarifi

Misafirlerinize çok kısa sürede lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız parfe tam size göre. Meyveler ve bisküvilerden oluşan krema ile lezzetlenmiş hafif tatlıları sevenler için pratik bir şekilde parfe hazırlayabilirsiniz. Peki evde parfe nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...

Asıl ismi Parfait olan parfe, 1894 yılında yapılmaya başlayan, dondurulmuş tatlı türüdür. Fransızca mükemmel anlamına gelen bu tatlı, şeker, yumurta ve krema çırpılarak yapılmış dondurulmuş tatlıdır. İsteğe göre içine farklı malzemeler konulabilen bu lezzet, evde de çok rahatlıkla yapılabilir. Tadı muhteşem olan bu tatlıyı yaz pastası olarak da duyabilirsiniz. Özellikle çocukların seveceği parfeyi pratik bir şekilde hazırlamak ister misiniz? Meyvesiyle, bisküvisiyle, yemişiyle, çikolatayla benzersiz bir lezzet olan parfenin yapılışı da oldukça kolay. Siz de bu tatlıyı yaz sofralarınızın baş köşesine yerleştirmek isterseniz işte tarifimiz...

  • Parfe günümüzde ayaklı bir bardak ya da kupta servis edilen dondurulmuş tatlı olarak da bilinir.
     
  • Yumurta ile çırpılan dondurulmuş bir tatlıdan ziyade puding, krema, krem şanti gibi lezzetlerin kullanıldığı; kuruyemiş, bisküvi, kurabiye gibi kıtır lezzetlerin yer aldığı, meyveler ile süslenen tatlılardan parfe olarak bahsetmek mümkün.
     
  • Eğer parfenizi geleneksel cam kuplarla servis edecekseniz ve nasıl gözükeceği sizin için çok önemliyse her katmanda kupları buzluğa atın. Her katmanı birkaç dakikada buzlukta bekletirseniz katmanlar arasında bir karışım olmasını engeller ve en güzel görüntüyü elde etmenize yardımcı olur.
     
  • Eğer parfenizde geleneksel servis yöntemlerini tercih etmeyecekseniz tüm katmanları buzluğa girebilen geniş bir kaba sırayla koyabilirsiniz. Parfe donduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Pratik buzluk pastası tarifi! Soğuk pasta nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERPratik buzluk pastası tarifi! Soğuk pasta nasıl yapılır?

PARFE TARİFİ:

MALZEMELER

3 paket krem şanti
2,5 su bardağı süt 
Bir paket bisküvi 
20 adet çilek 
Bir adet muz 
Bir paket vanilya 
Yarım paket damla çikolata 
250 gram dövülmüş fındık

parfe tarifi

parfe tarifi

8 dakikada kaseto tatlısı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABER8 dakikada kaseto tatlısı nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Derin bir kabın içinde süt ve krem şantiyi çırparak kremasını hazırlayın. 

Bisküvileri bir poşetin içine koyun ve merdane yardımı ile küçük parçalara ayırın. 

Meyveleri küçük küçük doğrayın. 

Krem şanti dolu olan kabın içine tüm malzemeleri ekleyerek tamamen özdeşleşinceye kadar karıştırın. 

Oluşan karışımı bir cam tepsiye ya da kek kalıbının içine dökün. Kaşık yardımı ile üstünü düzelttikten sonra buzdolabına koyun ve bir gece bekletin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0