En kolay sütsüz kek nasıl yapılır? Muhteşem sütsüz sodalı kek tarifi

Evinizde süt olmadığı zaman ya da süt alerjiniz varsa bu kek tarifi tam size göre.. İşte sizlere hem yumuşacık hem de çok lezzetli sütsüz kek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Pofuduk kıvamıyla lezzeti damaklarınızda kalacak en kolay maden sulu sütsüz kek tarifi haberimizin detaylarında.

Süte alerjisi olan ya da süt sevmeyenler için süt kullanılmadan yapılan kahvenin yanından severek yiyebileceğiniz bir kek tarifi puf puf kabarıyor. Sütsüz maden sulu kek tarifi bildiğimiz kek tariflerinden çok da farklı değil sadece kekin püf noktalarını kaçırmamak gerekiyor. Özellikle de 3 yumurtanın güzelce çırpılması gereken maden sulu kek, kabına sığmayacak türden. Yumuşacık, sünger gibi kıvamıyla çok mutlu eden, mis gibi kokusu ve pofuduk görüntüsüyle aradığınız tarifler arasında. Bu kez soda kullandığımız gibi kabartma tozu miktarını da bir tık arttırıp kekin daha çok kabarmasını sağlıyoruz. En kolay maden sulu kek tarifini yazımızın detaylarından öğrenebilirsiniz.

En kolay kakaolu kek nasıl yapılır? Kakaolu kek yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kakaolu kek nasıl yapılır? Kakaolu kek yapımının püf noktaları

En kolay tepsi keki nasıl yapılır? Tam ölçülü tepsi kekinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tepsi keki nasıl yapılır? Tam ölçülü tepsi kekinin püf noktaları

MADEN SULU SÜTSÜZ KEK TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak)
1 şişe maden suyu
1 bardak şeker
Yarım bardak sıvı yağ
2 kaşık tereyağı ve ya margarin
Kabartma tozu
Kakao
1 çimdik tuz
Vanilya
Alabildiği kadar un

En iyi ve en kolay ıslak kek tarifi nasıl yapılır? Bol sosuyla ıslak kek yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn iyi ve en kolay ıslak kek tarifi nasıl yapılır? Bol sosuyla ıslak kek yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Yumurtanın sarısını 1 bardak şekerle köpürene kadar çırpın.

Yağları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Daha sonra maden suyunu unu ilave edip kıvamlı kek hamuru elde edin.

Cam derin bir kabın içine yumurta aklarını koyun bir çimdik tuz ekleyin ve kar gibi bembeyaz olana kadar çırpın.

Bu karışımı da kek hamuruna ekleyip hafifçe kaşıkla karıştırıp yağladığınız kek kalıbına dökün.

Küçük bir kısmını kapta bırakın ve kakao ekleyip iyice karıştırıp kek kalıbına kakaolu karışımı rastgele dökün.

Şöyle bir mermer görünümü olana kadar hafifçe karıştırın.

180 derecede önce alttan kızdırılmış fırında kabardıktan sonra altı üstü kızaracak şekilde pişirin.

Afiyet olsun...

KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI

  • Kek yapmak için ilk olarak malzemeler doğru sıra ile eklenmelidir. Eğer malzemelerin sırası değişirse kekin kıvamı tutmayacaktır.
  • Sıra ile birlikte kullanılan malzemenin birbirine yakın ısıda olması da kek yapmak için önem taşır. Oda sıcaklığında yumurta kullanılıyorsa yine aynı sıcaklıkta bekletilmiş süt ve yağ, kekin çok daha kısa sürede olması gereken şekle gelmesine yardımcı olur.
  • Bunun yanı sıra eklenen malzemelerin yavaş ve az az eklenmesi de kek içindeki havanın korunmasına yardımcı olacağından iyice kabarmış bir kek yapabilmek için önemlidir.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0