Chai Tea Latte nedir ve nasıl yapılır? Chai Tea Latte içinde ne var?

Son birkaç yıldır kahve zincirlerinde sıkça söz edilen Chai Tea Latte ağıza çay tadı gelmeyen, üzerine bol bol tarçın eklenerek içilmesini tavsiye ettiğimiz bir kış içeceğidir. Muskat, yıldız anason gibi farklı baharatların kullanıldığı bu lezzeti evde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte ev yapımı Chai Tea Latte tarifi:

Kökeni Tayland ve Hindistan’a uzanan Chai tea, efsaneye göre kralın şifalı içecek yapılmasını istemesi üzerine ortaya çıkmış.Tarçın, zencefil, karanfil, kakule, muskat gibi baharatlar bu sağlık sisteminin temel parçalarındandır. Bu çaya aroma ve süt eklenince de tekerleme gibi adı olan Chai tea latte ortaya çıkıyor. Chai Tea Latte’nin içinde baharatlar, süt ve siyah çay bulunur. Süt, düşük glisemik indeksli olduğu için yavaş emilir. Böylece kan şekeri dengesini düzenlemeye yardımcı olur. Kazein ve whey protein içermesi nedeniyle kas metabolizması ve protein sentezini sağlayan dallı zincirli aminoasitleri içerir. Bu nedenle spor yapanlar için oldukça sağlıklı ara öğün seçeneğidir. 

Hindistan’da yapılan çayda süt ve şeker bulunmazken İngilizler adetleri olduğu üzere Chai’ye de süt ve şeker ilave eder. Chai Tea Latte’nin dünyaya yayılma süreci de böylece hızlandı. Bu yüzden Chai Tea Latte içeriği hakkında farklı kaynaklar göze çarpabilir.

Asırlardır yapılan bu sıcak içeceğin içinde temel olarak:

  • Süt
  • Su
  • Siyah çay
  • Kakule
  • Karanfil
  • Anason
  • Tarçın
  • Karabiber
  • Zencefil bulunur.

Pumpkin Spice Latte nasıl yapılır?  Pumpkin Spice Latte içinde ne var?İLİŞKİLİ HABERPumpkin Spice Latte nasıl yapılır? Pumpkin Spice Latte içinde ne var?

CHAİ TEA LATTE TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı süt
1 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı iri yapraklı siyah çay
1 adet kakule
2 adet karanfil
1 adet yıldız anason
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1/4 çay kaşığı karabiber

Evde latte nasıl yapılır? En kolay latte yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde latte nasıl yapılır? En kolay latte yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Kapaklı çay süzgecine aldığınız iri yapraklı siyah çayı kaynar suda 2-3 dakika kadar demleyin.

Demlenen çayı küçük bir sütlüğe aktarın. Soğuk süt ile birlikte kaynamaya bırakın.

Kakulenin iç kısmında yer alan tohumlarını çıkartın.

Karanfil, yıldız anason, toz tarçın, zencefil ve karabiber ile birlikte kaynamakta olan süte ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatın.

Baharatların aromasının geçtiği köpük köpük olan sıcak içeceği bir süzgeç yardımıyla süzün.

Arzuya göre toz tarçın ilavesiyle servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0