Sarıkanat balığı nasıl pişirilir? Tavada ve fırında en kolay sarıkanat balığı pişirme yöntemi!

Ülkemizde elde edilen balık türlerinden biri olan sarıkanat, oldukça lezzetli bir ete sahiptir. Tavada ve fırında kolay bir şekilde pişirilen sarıkanat balığı, çeşitli şekillerde de pişirilmektedir. İşte sarıkanat balığının tavada ve ızgarada nasıl pişirileceğine dair tüm detaylar:

Sarıkanat balığı özellikle temmuz, ağustos ve kasım, aralık aylarında yakalanmaktadır. Lüferden biraz daha küçük olan bu balık, çinekop olarak da tanınmaktadır. Balığın pişirilmesinden önce temizlenmesi, özellikle kılçıklarının alınması önemlidir. Bu işlem, balıkçılar tarafından yapılabilir. Fakat temizlemeyi evde yapılacaksa, dikkatli olunmalıdır. Balığın temizlenmesinde öncelikle karın kısmının kesilerek, tüm organlarının çıkarılması elzemdir.

Lüfer balığı nasıl pişirilir? En kolay lüfer balığı pişirme yöntemi! Fırında lüfer tarifiİLİŞKİLİ HABERLüfer balığı nasıl pişirilir? En kolay lüfer balığı pişirme yöntemi! Fırında lüfer tarifi

  • Pulsuz bir balık olan sarıkanat, bazı sert kılçıklara sahiptir. Pişirmeden önce bu kılçıkların orta boylu bir bıçak ile temizlenmesi önerilir.
  • Sarıkanat balığının pişme öncesinde marine edilmesi önemli bir detaydır. Bu sayede daha lezzetli ve yumuşak bir hal alır. Bu balığın zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik içerisinde 2 saat kadar bekletilmesi tavsiye edilmektedir. Sarıkanat balığı fırında, tavada ve barbeküde pişirilebilir.

TAVADA SARIKANAT PİŞİRME :

Sarıkanat balığı, bahsedilen işlemlerden geçirildikten sonra pişirmeye hazır hale gelecektir. Balığı tavada pişirmek için, isteğe göre biraz una veya mısır ununa bulamak mümkündür. Ancak daha sağlıklı bir pişirme açısından un kullanmamak önerilir.

Çinekop nasıl pişirilir? En kolay çinekop balığı pişirme yöntemi! Fırında çinekop tarifiİLİŞKİLİ HABERÇinekop nasıl pişirilir? En kolay çinekop balığı pişirme yöntemi! Fırında çinekop tarifi

Tavada sarıkanat pişirirken kullanılan yağın kalitesine dikkat edilmelidir. İyi kaliteli bir ayçiçek veya zeytinyağı kullanılabilir. Pişirmeye başlarken yağ tavaya alınır. Yağın iyice ısınması, balığın parçalanmadan pişmesine yardımcı olacaktır. İyice ısınmış tavaya alınan balıklar, önlü ve arkalı olmak üzere kızartılır. Ve yağın fazlasının alınması için kağıt peçete serili bir servis tabağına çıkarılır.

Balığın lezzetinin artması için, tavadan aldıktan sonra sıcak haldeki balıklara bir miktar tereyağı sürmek mümkündür. Böylelikle mükemmel lezzeti yakalayabilirsiniz.

Izgarada sarıkanat pişirmek için ise, yine ızgaranın iyi ısınması elzemdir. Hazırlanan balıklar, ızgaraya alınarak, önlü arkalı pişirilmelidir. Bu pişirme usulünde isteğe göre ızgarada patates, domates, biber gibi sebzeler de pişirilebilir. Balıklar piştikten sonra sebzeler ve salata eşliğinde sıcakken servis edilir.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0