Pirinç nasıl patlar ve en kolay pirinç patlağı nasıl yapılır? Pirinç patlağının püf noktası

Pirinç patlağı son dönemde en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Piyasada satılan pirinç patlaklı çikolatalar daha ucuz olsa da bunların yerine klasik çikolatalar tercih edilmelidir. Neredeyse tüm marketlerde bulunabilen bu ürünleri dilerseniz evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken pirinçleri önce haşlayıp sonra kızgın yağda patlatmak. Gelin birlikte evde pirinç patlağı hazırlayalım:

Şişmiş pirinç Hint altkıtasındaki şişmiş tahıl türüdür, pirinçten yapılır, kahvaltılık gevrekleri veya atıştırmalık yiyeceklerde yaygın olarak kullanılır. Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Nepal'de popüler bir sokak yemeği olarak kullanılır.  Pirinç patlağı, günümüzde başta çikolata olmak üzere pek çok gıda maddesinin üretiminde ana madde olarak kullanılmaktadır. İçerisinde bol miktarda nişasta barındıran bu besin, yaş pasta, kurabiye gibi severek ve beğenerek yediğimiz yiyeceklerin hem görüntüsünü hem de lezzetini daha da farklılaştırmaktadır. Pirinç patlağının içerisinde arsenik, akrilamid ve kadmiyum gibi maddeler başta böbrek olmak üzere bazı organlara zarar vermektedir.

  • Ayrıca bu adı geçen maddeler pirinç patlağının tüketim oranına bağlı olarak kanser riskini de arttırmaktadır.
  • Bu nedenle özellikle küçük çocuklar ile gelişme çağındaki çocukların pirinç patlağı tüketimine bir sınırlama getirilmesi gerekmektedir.

Mısır nasıl patlatılır? En kolay mısır patlatma yöntemleriİLİŞKİLİ HABERMısır nasıl patlatılır? En kolay mısır patlatma yöntemleri

PİRİNÇ PATLAĞI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
Sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Pirinçleri ılık suya koyup yarım saat bekletin.

Ardından bir süzgece aktarıp nişastası gidene kadar iyice yıkayın.

Suyu tencerede kaynatıp pirinçleri içine aktarın.

Pirinç patlağı bir zehir! Pirinç patlağının zararlarıİLİŞKİLİ HABERPirinç patlağı bir zehir! Pirinç patlağının zararları

Kaynamaya başladığında altını kısıp kapağını hava alacak şekilde kapatın.

Pirinçleri suyu çekene kadar pilav gibi pişirin.

Ocaktan aldığınız pirinçleri yarım saat kapağı kapalı halde dinlendirin.

Ardından fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye pirinçleri serin.

Fırını ısıtıp pirinçleri fırında kurutun.

Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın.

Pirinçleri metal saplı bir tel süzgece alın.

Pirinçleri azar azar alıp süzgeç yardımıyla yağa batırarak patlatın.

Dilerseniz yağdan aldıktan sonra üzerine tuz serpebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0