Evde elma şekeri nasıl yapılır? Elma şekeri yapmanın püf noktaları

Elma şekeri dendiği zaman aklımıza çocukluğumuz gelir. Artık da çoğu yerde satılmaz. Ama ev yapımı elma şekeri tarifi ile kendiniz yapabilirsiniz. Ev yapımı elma şekeri nasıl yapılır mı diyorsunuz? Basit bir şekilde...

Elma şekeri, bütün elmaların cam şekeri veya karamel ile kaplanması vasıtasıyla hazırlanan bir şekerlemedir.  Sokak tezgahlarında kolayca bulabileceğimiz bu atıştırmalık artık neredeyse kalmadı. Evinizde çocuklarınızla birlikle bu tarifi yaparak hem eğlenebilir hem de kendi çocukluğunuzu yad edebilirsiniz. Göz kamaştıran kırmızılıktaki renkleriyle elma şekeri, her gördüğümüzde iştahımızı kabartıyor. Bugün evde neden elma şekeri yapmayalım ki, dedik ve sizlere evde elma şekeri tarifi ile geldik. Bu tarifimiz sayesinde evde harika elma şekerleri yapabilirsiniz. İşte çocukluğumuzun anıları arasında yer alan atıştırmalık elma şekeri tarifi. 

Squid Game şekeri nedir ve nasıl yapılır? Squid Game şekeri kırılmadan...İLİŞKİLİ HABERSquid Game şekeri nedir ve nasıl yapılır? Squid Game şekeri kırılmadan...

ELMA ŞEKERİ TARİFİ:

MALZEMELER

6 elma
460 gram şeker
120 gr mısır şurubu
200 ml su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı gıda boyası
Garnitür için kırıntı şeker

YAPILIŞI

1. Aşama

Elmaların sap kısmına kalın bir çöp batırarak buzdolabına koyun ve yaklaşık 1 saat kadar bekletin.

2. Aşama

Küçük bir tencerede şeker, mısır şurubu ve suyu birleştirerek 8-10 dk kaynatın. 

3. Aşama

Şurubuma kaynamaya başladığında içerisine gıda boyasını ilave edin.

4. Aşama

Şuruba elmaları batırıp kenara koyun.

5. Aşama

Bir tabağa renkli şeker kırıntılarını koyun.

Şuruba batırdığınız elmaların alt kısmına bir miktar bir de kırıntı şekere batırın ve bir kenarda soğumasını bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0