En kolay cupcake nasıl yapılır? Cupcake yapmanın püf noktaları

Sevdiklerinizi mutlu etmek istediğiniz zamanlar için hemen hazırlayabileceğiniz çok pratik bir tatlı, kolay cupcake özel günlerinizi de süsleyecek. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz cupcake çocukların da çok sevdiği aynı zamanda buzlukta bile saklayabileceğiniz tariftir. Bugünkü yazımızda en kolay cupcake tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Cupcake, fincan şeklinde bir kapta pişirilmiş ve genellikle buzlu ve / veya süslenmiş küçük, bireysel porsiyonlu bir pastadır. Bugün, cupcake, evde yapılmasının yanı sıra ticari olarak da çok popüler bir iş haline geldi. Google'a göre, "kek tarifleri" arasında da en hızlı büyüyen tarif araması. Leziz bir tatlı olduğu için çok tercih edilen cupcake,   kakaolu ya da vanilyalı olarak evinizde kolayca yapabilirsiniz. Özellikle kutlamalarda büyük pastaların yerini alan cupcake'ler çok lezzetli ve çok şık oluyor. Kahvenin yanına oldukça yakışan bu lezzeti yapmak için kolları sıvayın! Hem sunumu hem de tadı çok güzel olan cupcake nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? İşte yazımızda:

En kolay baton kek nasıl yapılır? Baton kek pişirmenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay baton kek nasıl yapılır? Baton kek pişirmenin püf noktaları

CUPCAKE TARİFİ:

MALZEMELER

Kek için;

Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta, 1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı frambuaz reçeli

Krema için;

300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı frambuaz reçeli

En kolay gazozlu kek nasıl yapılır? Puf gibi gazozlu kek tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay gazozlu kek nasıl yapılır? Puf gibi gazozlu kek tarifi

En kolay kırmızı kadife kek nasıl yapılır? Kırmızı kadife kekin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kırmızı kadife kek nasıl yapılır? Kırmızı kadife kekin püf noktaları

YAPILIŞI

Kakaoyu sıcak suyun içine katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

Karıştırma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, toz şeker ve kakao karışımını koyup, hafifçe karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu, yumurtalı karışıma ilave edin.

Pürüzsüz bir hale gelene kadar mikser veya çırpıcı ile çırpın. Reçeli ilave edip hafifçe karıştırın ve kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Krema için soğuk kremayı ve toz krem şantiyi bir kaba alıp, kabarana kadar mikserin yüksek devrinde çırpın.

Frambuaz reçelini ilave edin ve hafifçe karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğuyan keklerin üzerine şekil vererek sıkın.

Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0