En geleneksel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 12. gün iftar menüsü

Ramazan’ın 12. gününde şahane bir iftar menüsü ile karşınızdayız. Kendinizi yormadan, isteklerinize uygun olarak hazırlayabileceğiniz farklı ve nefis tariflerden oluşan bir iftar sofrası için ihtiyacınız olan her şey burada. İşte 12. gün iftar menüsü ve yemek tarifleri…

Ramazan ayının on ikinci gününü aile dostları ve özel misafirleriniz karşılamak isteyenler için beğeni garantili iftar menüsü paylaşıyoruz. Değişik iftar menüsü yemeklerinde 12. günün açılışını pratik tavuk suyu çorbası ile yapıyoruz. Ramazan yemekleri arasında iftar sofralarınıza çok yakışacak rekor kıran konak kebabı, tereyağlı pirinç pilavı… Menüyü taçlandıracak farklı iftar tatlıları arayanlara özel hira tatlısı sizlerle! Bize uğramadan menü hazırlamayın, yarın da bekliyoruz!

Ramazan menüsü 12

Ramazan menüsü 12

Kaçıranlar için: 11. gün iftar menüsü: 

En bereketli iftar sofrası nasıl hazırlanır? 11. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn bereketli iftar sofrası nasıl hazırlanır? 11. gün iftar menüsü

12. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • TAVUK SUYU ÇORBASI:

şifalı tavuk suyu çorba

Hastalandığınızda ya da kendinizi halsiz hissettiğinizde pratik bir çorba ile eski halinize geri dönmek ister misiniz? İçerisinde bol vitamin barındıran ve tadı damaklarda kalacak, kaşık kaşık içmek isteyeceğiniz tavuk çorbasının tarifini mutlaka denemelisiniz. Tavuk suyu çorbasının faydaları da bugünkü hazırladığımız yazımızda bulabilirsiniz.

En kolay tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? Tavuk suyu çorbanın faydaları nelerdir? Kaç kaloriİLİŞKİLİ HABEREn kolay tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? Tavuk suyu çorbanın faydaları nelerdir? Kaç kalori

  • KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI:

Emeğinle, kalplere dokunduğun bir lezzet mutlaka vardır tarif defterinde!    Sana Klasik ile eşsiz bir dokunuş yakalayacağın, kış aylarında kalplere dokunan, en çok da şifa versin diye hazırlayacağın bu nefis Köz Domates Çorbası tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.

*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana

MALZEMELER

2 yemek kaşığı Sana Klasik 
8-9 adet domates
5 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
6 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
2-3 yemek kaşığı arpa şehriye

Süsleme için;

3-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze fesleğen veya nane yaprakları

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI

YAPILIŞI

Fırınınızı 180 derecede ayarlayıp ısıtın. Domatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan ortadan ikiye kesin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Sarımsakları domatesleri fırına attıktan 15 dakika sonra atın. Közlenen domates ve sarımsakları fırından alın. Kabuklarını soyun. Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerenin içine alın.

Üzerine Sana Klasik’i ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun, ardından salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. 

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI


Ardından közlenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip birkaç kez daha çevirin. Tuz ve baharatlarını, ardından sıcak suyu ekleyin.

Orta ateşte domatesler iyice eriyene kadar pişirin.

Kaynamaya başladığında blender’dan geçirin ve arpa şehriyeyi ekleyin. 6-7 dakika daha şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.

Ocaktan alıp üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve taze fesleğen veya nane ile süsleyerek servis edin.

  • KONAK KEBABI TARİFİ:

Yiyenlerin bir daha unutamadığı rekor kıran konak kebabı size ve ailenize lezzet patlaması yaşatacak! Fark yaratan tarifin nasıl hazırlandığını görmek için videolu anlatımı ziyaret edebilirsiniz.

soslu konak kebabı

soslu konak kebabı

MALZEMELER

2 bostan patlıcanı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr kuşbaşı et
1 su bardağı sıcak su
2 domates
2 sivri biber
1 soğan
4 patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
150 gr kaşar peyniri

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

en güzel konak kebabı

en güzel konak kebabı

YAPILIŞI

Patateslerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tereyağı, tuz ve sütü azar azar ekleyip mikserle püre haline gelinceye kadar çırpın.

Patlıcanları alacalı soyup 1.5-2 cm kalınlığında dilimleyin ve 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sudan çıkartıp kağıt havlu ile kurulayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

Fırın tepsisine dizin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.

kolay konak kebabı

kolay konak kebabı


Küp doğranmış domates ve sivri biberleri ilave edin. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ekleyip ocaktan alın ve patlıcanların üzerine paylaştırın. Patates püresini etlerin üzerine yayarak paylaştırın.

Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

  • TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI:

tereyağlı pirinç pilavı

Sulu yemeklerin yanına çok yakışan pilava lezzet katmak için tereyağlı olan tarifi deneyebilirsiniz.  Tereyağının faydalarından da yararlanabileceğiniz bu enfes pilava bir tavuk suyu eklenince yeme de yanında yat olacak. Tereyağlı pilavın tarifi haberimizin detaylarında...

En kolay tereyağlı pirinç pilav nasıl yapılır? Mis gibi kokan tereyağlı pilav tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay tereyağlı pirinç pilav nasıl yapılır? Mis gibi kokan tereyağlı pilav tarifi

  • HİRA TATLISI:

süslü hira tatlısı

Tokat mutfağının en lezzetli tarifleri arasında yer alan Hira tatlısını sadece 20 dakikada hızlıca hazırlayabilirsiniz. Bu kez içerisine irmik eklediğimiz hira tatlısı ağızda çıtır çıtır olmasıyla damaklarda iz bırakacak. Enfes irmikli hira tatlısının tarifi yazımızda.

İrmikli Hira tatlısı nasıl yapılır? Enfes irmikli hira tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABERİrmikli Hira tatlısı nasıl yapılır? Enfes irmikli hira tatlısı tarifi

HAYIRLI İFTARLAR...

13.günün iftar menüsü için tıklayın...

En şık iftar menüsü nasıl hazırlanır? 13. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn şık iftar menüsü nasıl hazırlanır? 13. gün iftar menüsü

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Hilal 2 yıl önce

Ben 10 yaşındayım ben yanlışlıkla 5 litre su tüketmişim