En bereketli iftar sofrası nasıl hazırlanır? 11. gün iftar menüsü

Ramazan ayının 11. gününde de iftar menüsü ile karşınızdayız. Sofralarınızı lezzetlendirecek kolay, nefis yemeklerin içerdiği menü tarifine gelin hep birlikte bakalım. İşte en bereketli iftar sofraları için 11. gün iftar menüsü tarifi.

Ramazan ayının üçte birlik kısmı tamamlandı, herkes oruç temposuna iyiden iyiye alıştı. Umarız ramazan ayı boyunca her gün için özel olarak hazırladığımız iftar menülerine göz atarak sofralarınızı donatmaya da devam edersiniz. Bugün iftarın 11. gününde ilk olarak dumanı üzerinde lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası ardından ana yemek olarak pratik İzmir köfte eşlik edecek. Bu sefer bilinenin aksine sizler için domatesli pirinç pilavı ardından sohbetlerin yanında damakları tatlandıracak irmik tatlısı menümüzde yer alacak. Yarınki menüde görüşmek üzere!

ramazan menüsü 11

ramazan menüsü 11

Kaçıranlar için: 10. gün iftar menüsü

En farklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 10. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn farklı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 10. gün iftar menüsü

11. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI:

Restoranlarda yediğimiz ve keşke bir tabak daha koysalar diye severek tükettiğimiz mercimek çorbasının lokanta usulü tarifini merak edenlere müjde! Adım adım lokanta usulü mercimek çorbasının tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yapımı pratik ancak lezzeti büyük olan lokanta usulü mercimek çorbasının tarifi:

lokanta usulü mercimek çorbası

Dışarıda yediğiniz o enfes kırmızı mercimek çorbasını kendi mutfağınızda pekala hazırlayabilirsiniz! Dumanı üzerinde, bol sebzeli orijinal tarifi için tık tık!

Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

  • İZMİR KÖFTE:

Türk mutfağının en meşhur ve lezzetli yemekleri arasında yer alan İzmir köfte tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Köftenin en lezzetli hallerinden biri olan İzmir köfte, nefis domates sosuyla ağızları sulandırıyor. Peki İzmir köfte evde kolay bir şekilde nasıl yapılır? Merak edenler için enfes tarifi yazımızda.

izmir köfte

Kızartmadan yapılan en kolay ve hafif İzmir köfte huzurlarınızda! Birçok takipçimizin favorisi olan bu enfes tarife ramazan sofralarınızda siz de yer vermelisiniz.

Gerçek İzmir köfte tarifi! İzmir köftesi nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERGerçek İzmir köfte tarifi! İzmir köftesi nasıl yapılır?

  • ÜZLEMELİ PİLAV:

Şanlıurfa’ya özgü Üzlemeli Pilavı daha önce denediniz mi? Kuru üzüm, nohut ve kuşbaşı et ile servis edilen bu özel pilav, düğünlerde kalabalık sofralarda sıklıkla tercih edilir.  Üzerine ilave olarak hazırlanan üzleme, pekmez ile hazırlandığı için ortaya şaşırtıcı bir lezzet çıkarıyor.  İşte Sana Tereyağı Lezzeti ile hazırladığımız Üzlemeli Pilavın malzemeleri!

*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana

MALZEMELER

2 yemek kaşığı Sana Tereyağı Lezzeti
300 gram dana eti
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı su
Tuz, karabiber
200 gram sarı üzüm
1,5 çay bardağı üzüm pekmezi

Pilav İçin:
125 gram Sana Tereyağı Lezzeti
3 su bardağı pirinç (suda bekletilmiş, yıkanmış)
Tuz
Karabiber
4,5 su bardağı sıcak su

Üzlemeli Pilav

Üzlemeli Pilav

YAPILIŞI

Dana etini Sana Tereyağı Lezzeti ile kızartmaya başlayın.
Sonra tuz, karabiber, üzüm ve suyu ekleyin.

Pişmeye yakın haşlanmış nohutları ilave edin. Son olarak pekmezi ekleyip ocağın altını kapatın.

Pilav tenceresinde Sana Tereyağı Lezzeti’ni erittikten sonra yıkanmış pirinçleri aktarın.

Tuz ve karabiber ilave ederek üzerine sıcak suyu koyup kısık ateşte pişirin.

Pilav piştikten sonra pilavın üzerine etli pekmezli harcı koyarak servis edin.

  • DOMATESLİ PİLAV:

İftara az kala dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz domates sosunda pişirilen pirinç pilavı! Tutma garantili, tane tane dökülen lezzetli iftar pilav çeşitleri arıyorsanız kaçırmayın deriz!

domatesli pilav

domatesli pilav

MALZEMELER

1 kase(1,5 su bardağı) beyaz pirinç
2 adet rendelenmiş domates
1-2 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su
3-4 damla limon suyu
Pilav pişince üzerine 2 kaşık eritilmiş köpürtülmüş tereyağ

domatesli pilav tarifi

domatesli pilav tarifi

YAPILIŞI

1 kase beyaz pirincinizi yıkayın, bir bekletme kasesine alın, içine tuz atın, 3-4 damla limon suyu ekleyin ve üzerine kaynar su ekleyerek 15-20 dakika bekletin.

Bekleme sonunda pirincinizin ılınmış suyunu lavaboya süzün ve süzülmüş pirinçleri soğuk suyun altında çeşmede (pirinçler süzgeç içinde iken ) iyice elinizle ova ova yıkayın yıkanmış pirinçleri süzgeç ile bir kenara alın süzgeç içinde pirinçler iyice ama iyice süzülsün.

Pirinçler süzülürken bu arada domateslerinizi yıkayıp rendeleyin.

muhteşem domatesli pilav

muhteşem domatesli pilav


Tencerenize tereyağınız alın eritin. Eriyen yağa domatesleriniz ekleyin.

Domatesler suyunu çekti ( yarı yarıya indi ) şimdi pilavı ölçtüğünüz kase ile domateslerin üstüne 1, 5 kase kaynamış su ekleyeceksiniz. Tuzunu da ekleyin.

Tencere de ki su kaynayınca bekleyen süzülmüş pirincinizi ekleyin. 1-2 karıştırın tencerenin kapağını kapatın. Ne zaman tencere tekrar kaynadı en kısık ocağınıza alıp pilavınızı pişirin.

Pilav pişti tencerenin altını kapatın. Kapağını açın pilavın üstüne bir kağıt havlu kapatın 5 dakika kadar böyle beklesin.

Bu ara da bir cezvede  2 kaşık tereyağı eritin köpürtün. Tencerenin kapağını açın kağıt havluyu alın. Erittiğiniz, köpürttüğünüz tereyağı pilavınızın üzerine dağlayın. Nazikçe pilavınızı karıştırın.

Pilavınız hazır bir kaseye doldurup servis tabağına ters çevirerek sunum yapın.

  • LOKMALIK İRMİK TATLISI:

Misafirlerinize şipşak hazırlayabileceğiniz, tadı damaklarda kalacak enfes irmikli kesme tatlısının tarifini öğrenmek ister misiniz? Yapımı çok pratik olan irmikli kesme tatlısını bayramlarda da hızlıca yapabileceğiniz lezzetlerden. Ağızda enfes kıvamıyla yedikçe yediren irmikli kesme tatlısının tarifi haberimizin detaylarında.

lokmalık tatlı

Lokmalık irmik tatlısı hem sizin hem de ailenizin yüzünü güldürecek lezzette! Mutfağa gidip gelip atıştırmak isteyeceğiniz irmik tatlısı iftar sonrası çayla şahane gider...

En hızlı ve kolay misafir tatlısı: İrmikli kesme tatlısı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn hızlı ve kolay misafir tatlısı: İrmikli kesme tatlısı nasıl yapılır?

HAYIRLI İFTARLAR...

12.günün iftar menüsü için tıklayın

En geleneksel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 12. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn geleneksel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 12. gün iftar menüsü

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0