En özel iftar menüsü nasıl hazırlanır? 15. gün iftar menüsü

Ramazan tüm hızıyla tüm bereketiyle devam ederken 15. gün iftar menüsü için hazırladığımız yemekler yine herkesin çok hoşuna gidecek. İşte sıcak- soğuk tüm lezzetleriyle sofranızı donatacak 15. gün iftar menüsü ve yemek tarifleri...

Türk mutfağına özgü Ramazan ayı iftar menüsü hazırlamak isteyenler bugün ne pişirsem sorusuna yanıt arıyor. Oruç ibadetinin 15. gününde hem lezzetli hem doyurucu iftar sofraları hazırlamak için çorba, ana yemek, salata gibi tariflere bakılmaya başlandı. İftar saatine kısa süre kala hazırlayacağınız sağlıklı ve doyurucu yemekler şık sofralarınıza çok yakışacak. Her gün olduğu gibi bugün de Yasemin.com farklı iftar menüsü seçenekleriyle yanınızda. 15. günde sizler için çorba olarak sıcak ve lezzetli erişteli yeşil mercimek çorbası, Türk mutfağının incisi imam bayıldı ve yanına çok yakışacak doyurucu Özbek pilavı. İftar tatlıları olarak favoriniz olacak pratik yassı kadayıf var! 

ramazan menüsü 15

ramazan menüsü 15

Kaçıranlar için: 14. gün iftar menüsü: 

En iştah kabartıcı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 14. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn iştah kabartıcı iftar menüsü nasıl hazırlanır? 14. gün iftar menüsü

15. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI:

Afyon mutfağının en güzel ve en muhteşem tarifleri arasında yer alan sakala çarpan çorba bol vitaminli, iştah artıran, soğuk algınlığına karşı savaşan bir lezzet. Siz de sakala çarpan çorbayı hazırlamak istiyorsanız haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

erişteli mercimek çorbası

İftar sofralarınız için doyurucu, lif deposu erişteli yeşil mercimek çorbası size iyi gelecek. Ramazanda ekonomik çorbalar arıyorsanız kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif.

Sakala çarpan çorba nedir? Evde en kolay sakala çarpan çorba tarifiİLİŞKİLİ HABERSakala çarpan çorba nedir? Evde en kolay sakala çarpan çorba tarifi

  • SULTAN KEBABI:

muhteşem sultan kebabı

Ana yemek olarak sunumu gösterişli ve lezzetine doyum olmayan bir yemek tarifi arıyorsanız tavuklu sultan sarması tam size göre. Sultan kebabı tarifi evde yufkayla hazırlayabileceğiniz en leziz kebap tarifleri arasında yer alıyor. Sultan kebabı tarifi hem tavuklu hem de etli olarak hazırlanıyor. İşte sultan kebabı tarifi:

Sultan kebabı nedir ve en kolay sultan kebabı nasıl yapılır? Tavuklu sultan kebabı tarifiİLİŞKİLİ HABERSultan kebabı nedir ve en kolay sultan kebabı nasıl yapılır? Tavuklu sultan kebabı tarifi

  • ÖZBEK PİLAVI:

Orta Asya'nın yöresel lezzeti olan Özbek pilavı, sıradan pilavlardan sıkılanların denemesi gereken enfes bir tarif. Tek başına bile oldukça lezzetli olan bu pilavı çok beğeneceğinizden eminiz. Peki Özbek pilavı nedir ve nasıl yapılır? İşte Özbek pilavına dair tüm detaylar:

özbek pilavı

Özbek pilavını tadan bir daha bu lezzetten vazgeçemiyor... Kuşbaşı lokum et, soğan, sarımsak, havuç ve bademle aromasını taçlandıran tane tane pilav yapılışı sizi bekliyor.

Özbek pilavı nedir ve nasıl pişirilir? En kolay Özbek pilavı tarifiİLİŞKİLİ HABERÖzbek pilavı nedir ve nasıl pişirilir? En kolay Özbek pilavı tarifi

  • FINDIKLI VE ELMALI ÇITIR BAKLAVA:

Tam bir kış tatlısı diyebilir miyiz bu tarife?  Nefis Karadeniz fındıkları ile tam da mevsiminde dediğimiz elmalar ile çıtır çıtır bir baklava yapalım istedik. Sunumuyla, lezzetiyle ister kendinizi, ister misafirlerinizi, isterseniz de ailenizi şaşırtın.

*İlham veren diğer tarifler için tıklayın! * #İlhamVerirSana

MALZEMELER

1 paket Sana Klasik 
1 paket baklava yufkası
4 adet elma
300 gram fındık içi
500 gram toz şeker
1,5 litre su
1 tatlı kaşığı toz tarçın

FINDIKLI VE ELMALI ÇITIR BAKLAVA

FINDIKLI VE ELMALI ÇITIR BAKLAVA

YAPILIŞI

Elmaları rendeleyin ve bir tavada rendelenmiş elmaları, 200 gram toz şeker ve bir tatlı kaşığı tarçını ekleyerek pişirin. Ayrıca içine fındıkları da ekleyip karıştırın.

Sana Klasik’i eritin. Baklava hamurlarını iki kat olarak üst üste koyun ve aralarına erittiğiniz Sana Klasik’i ile fırça yardımıyla sürün.

İnce uzun şeritler halinde yufkayı kesin. Muska börek şeklinde iç harcı yerleştirip sarın.
180 derecede yaklaşık 15 dakika boyunca fırında pişirin.Özellikle çıtır olmaları önemlidir.

Sonrasında su ve şekeri eriterek şerbet hazırlayın. Fırından çıkan elmalı çıtır baklavaları şerbete batırın.

Üzerine fındık serpip servis edebilirsiniz.

  • YASSI KADAYIF

Şerbetli tatlı sevenlerin çok beğeneceği için ceviz dolu, üzeri çıtır çıtır olan taş kadayıf tatlısı, bir çok yörede yapılıyor. Taş kadayıf tatlısının pratik yapımı:

yassı kadayıf



Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebileceğiniz hazırlaması kolay lezzeti olay yassı kadayıf! Fındıklı cevizli iç harcı, nar gibi kızaran hamuru kendine hayran bırakacak türden.

Pratik yassı kadayıf tatlısı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERPratik yassı kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

HAYIRLI İFTARLAR...

16. gün iftar menüsü için tıklayın...

Ramazana yakışan en kolay iftar menüsü nasıl hazırlanır? 16. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABERRamazana yakışan en kolay iftar menüsü nasıl hazırlanır? 16. gün iftar menüsü

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0