En besleyici iftar menüsü nasıl hazırlanır? 23. gün iftar menüsü

Ramazan'ın bitmesine bir hafta kaldı. 11 aydır hasretini çektiğimiz bu mübarek günleri geride bırakırken sofralarımızda tattığımız yeni lezzetlerin, tariflerin yer aldığı Yasemin.com takipçilerine özel olarak hazırladığı detaylı iftar menüsünün de 23. menüyü bugün sizlerle paylaşıyoruz.

Türk mutfağına özgü lezzetli ve sağlıklı iftar menüsü hazırlamak isteyenler  ''Bugün ne pişirsem", "İftara ne yapsam?'' sorusuna yanıt arıyor. Bereket ayı olan Ramazan 23.gününde sağlıklı ve pratik iftar menüsü hazırlamak isteyenler şık sofralarla hazırlıklara başladı. Ramazan ayında oruç ibadetinin yerine getirilmesinden dolayı sahur ve iftarda sağlıklı, besleyici ve doyurucu yiyeceklerin olması önemli olmaktadır. Siz, acaba bu akşam iftara ne yapsam diye düşünürken biz menüyü çoktan hazırladık bile! Hazırsanız 23. gün iftar menüsü gümbür gümbür geliyor. Doyurucu ve lezzeti bol iftar çorbaları tarifleri arıyorsanız çeşm-i nigar tam size göre! Ana yemekte pratik ve ekonomik boşnak mantısı yanında zeytinyağlı soğan dolması var! İftar tatlıları olarak ferahlatıcı yaz şöleni pastası ile mutlu son! Yarının menüsü için takipte kalın!

ramazan menüsü 23

ramazan menüsü 23

Kaçıranlar için 22. gün iftar menüsü:

En leziz iftar menüsü nasıl hazırlanır? 22. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn leziz iftar menüsü nasıl hazırlanır? 22. gün iftar menüsü

23. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI:

Osmanlı mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan çeşm-i nigar çorbası tarifini sizler için araştırdık. Akşam yemeklerinde muhteşem bir çorba pişirmek istiyorsanız mutlaka bu tarifimizi sizler de denemelisiniz. İşte en kolay çeşm-i nigar çorbası tarifi...

çeşminigar çorbası

Farklı bir başlangıçla menünüz için yumuşacık içimli, zengin aromalı bir önerimiz var! Sütlü terbiye soslu, kırmızı mercimekli ve soğanlı bu çorbaya baharatlı sos çok yakıştı!

Çeşminigar nedir ve en kolay çeşminigar çorbası nasıl yapılır? Çeşminigar çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERÇeşminigar nedir ve en kolay çeşminigar çorbası nasıl yapılır? Çeşminigar çorbası tarifi

  • SOĞAN DOLMASI:

Sofralara başlangıç sonrası getirebileceğiniz hem zeytinyağlı hem de ana yemek yerine geçebilecek olan soğan dolması, kendine hayran bırakıyor. Tane tane olan dizilimiyle sunumu oldukça şık olan enfes soğan dolmasının tarifini denemek için mutlaka haberimizin detaylarına göz atmalısınız.

soğan dolması tarifi

Türk mutfağında dolma deyince akan sular durur! Maharetli ellerden çıkarsa tadına doyulmayan bu tarifin ustası olmaya hazır olun. İşte videolu anlatımıyla zeytinyağlı soğan dolması!

Soğan dolması nasıl yapılır? Zeytinyağlı soğan dolması tarifiİLİŞKİLİ HABERSoğan dolması nasıl yapılır? Zeytinyağlı soğan dolması tarifi

  • BOŞNAK MANTISI:

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan Boşnak lezzetlerine bir yenisi daha eklendi. Şimdilerde börekçilerde mantı adıyla satılan ancak Boşnakların mantı olarak yedikleri enfes tarifin ismi Boşnak mantısı. Sizler için Boşnak mantısı evde nasıl yapılır araştırdık. Arda'nın Mutfağı lezzetlerinde aldığımız enfes Boşnak mantısı tarifi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

boşnak mantısı yapılışı

6 adet milföy hamuru ve yalnızca 100 gram kıyma ile enfes bir mantı hazırlayabilirsiniz! Bol yoğurtlu, pul biberli soslu bu tarif iftar sofranızı taçlandıracak pratik bir seçim.

En kolay Boşnak mantısı nasıl yapılır? Boşnak mantısı nedir ve püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay Boşnak mantısı nasıl yapılır? Boşnak mantısı nedir ve püf noktaları nelerdir?

  • BUZLUK PASTASI:

Buzlukta saklanan aperatif tarifler her zaman hayat kurtarır. Genellikle yaprak sarma, sigara böreği ya da daha birçok saklansa da şimdi sizlere buzlukta saklanabilen enfes bir pasta tarifini veriyoruz. Kolayca ikram edebileceğiniz buzluk pastası yaz aylarının da vazgeçilmezi. Peki buzluk pastası nasıl yapılır? Tarifi haberimizin detaylarında.

buzluk pastası

Kat kat renk ve lezzetle dolu yaz şöleni pastası sizin ve ailenizin enerjisini anında yükseltecek! 

Pratik buzluk pastası tarifi! Soğuk pasta nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERPratik buzluk pastası tarifi! Soğuk pasta nasıl yapılır?

HAYIRLI İFTARLAR...

24. günün iftar menüsü için tıklayın...

En lezzetli ve doyurucu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 24. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn lezzetli ve doyurucu iftar menüsü nasıl hazırlanır? 24. gün iftar menüsü

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0