En leziz iftar menüsü nasıl hazırlanır? 22. gün iftar menüsü

Ramazan’ın bitmesine sayılı günler kala iftar sofrası için ne pişireceğini bulmak da zorlaştı. Sizi bu dertten kurtarmak için hazırladığımız 22.gün iftar menüsü ile sofralarınızı donatabilir güzel bir iftar yemeği hazırlayabilirsiniz. İşte 22.gün iftar menüsü…

Yavaş yavaş ramazanın sonlarına yaklaşırken; bu ayı ağız tadıyla, huzurla, bereketle tamamlamanız için biz her gün sofralarınıza eşlik edeceğiz. Yasemin.com ekibi 22.gün iftar menüsü tariflerine dilerseniz bir göz atalım. Sizler için ilk olarak tam bir besin kaynağı olan işkembe çorbasını tarifimize aldık. Daha sonra hafif ve lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak olan fırında beşamel soslu karnabahar ile devam ediyoruz. Yanına yoğurdun birleşmesiyle lezzetini doruklara ulaştıran yoğurtlu ıspanak ile menümüzü tamamlıyoruz. Hafif ve kolay iftar tatlıları arasında adından söz ettiren muhallebili kadayıf tatlısı mutlaka denenmeli. Bu menü kaçmaz! 

ramazan menüsü 22

ramazan menüsü 22

Kaçıranlar için 21. gün iftar menüsü:

En klasik iftar menüsü nasıl hazırlanır? 21. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn klasik iftar menüsü nasıl hazırlanır? 21. gün iftar menüsü

22. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • İŞKEMBE ÇORBASI:

işkembe çorbası

Tarihi Osmanlı'ya kadar dayanan işkembe çorbası Türkiye'nin bir çok ilinde meşhur hale gelmiştir. Sığır işkembesinden yapılan bur çorba tadı bir yana faydaları uzman doktorlarında dahi sürekli önerdiği ve küçük büyük demeden herkesin tüketmesi gereken yemekler arasında. Peki evde işkembe çorbası nasıl yapılır ve işkembe evde nasıl temizlenir cevabı haberimizin detaylarında...

En kolay terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? İşkembe pişirmenin kolay yollarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? İşkembe pişirmenin kolay yolları

  • BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR:

Akşam yemeklerinde sağlıklı ve besleyici bir şeyler yemek istiyorsanız beşamel soslu karnabahar tam size göre. Yapımı kolay olmasıyla çok sevilen beşamel soslu karnabahar akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi haline gelecek. Peki beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? Beşamel soslu karnabahar kaç dakikada pişer? İşte cevabı:

soslu karnabahar

Fırında beşamel soslu karnabaharı bu tarifteki gibi denedikten sonra, evet işte bu diyeceğinize eminiz! Üzeri nar gibi kızaran iştah açıcı karnabaharlar menünüzde fark oluşturacak.

Beşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? Kolay beşamel soslu karnabahar tarifiİLİŞKİLİ HABERBeşamel soslu karnabahar nasıl yapılır? Kolay beşamel soslu karnabahar tarifi

  • YOĞURTLU ISPANAK:

Ispanak sevmeyen aile üyelerinizin, yoğurtlu ıspanak yemeği sayesinde artık bu yeşillikle haşır neşir olma vakti geldi. Hem besleyici hem de doyurucu bu tarif sizi hastalıklardan koruyacak üstelik.

yoğurtlu ıspanak

yoğurtlu ıspanak

MALZEMELER

300-350 gr ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
tuz

Servisi için;

zeytinyağı
kırmızı pul biber

YAPILIŞI

Ispanakları bol suda yıkayın ve süzülmeye bırakın. Süzülen ıspanakları doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile soteleyin.

Pişen ıspanakları derin bir kaseye alın, üzerine yoğurt, tuz ve ezdiğiniz sarımsakları ilave ederek karıştırın.

Servis tabağına aldığınız salatanızın üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve pul biber serperek servis yapın.

  • MUHALLEBİLİ KADAYIF:

Ramazan tatlısı arayanların gözdesi muhallebili kadayıf! Ferahlatan sütlü muhallebinin çıtır kadayıfla uyumlu lezzeti bu tarifle mutfaklarınıza konuk olmaya geliyor.

kadayıf

MALZEMELER

250 gram tel kadayıf
50 gram tereyağı
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 kutu krema
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Kadayıfları küçük küçük kıyın. Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Kıyılmış kadayıf ve şekeri ilave ederek rengi dönünceye kadar kavurun.

Cevizi de ekleyerek 10 dakika sürekli karıştırarak kısık ateşte kavurun.

muhallebili kadayıf

Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alarak çırpın. Daha sonra ocağa alın ve göz göz oluncaya kadar pişirin. Krema ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra kadayıfın yarısını dikdörtgen bir kaba yayın. Üzerine muhallebiyi boşaltın. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine yayın. Buzdolabında 1 gece bekleterek servis edin.

HAYIRLI İFTARLAR...

ramazan menüsü 23

En besleyici iftar menüsü nasıl hazırlanır? 23. gün iftar menüsüİLİŞKİLİ HABEREn besleyici iftar menüsü nasıl hazırlanır? 23. gün iftar menüsü

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0