Fırınlanmış muz dilimleri nasıl yapılır? Evde fırınlanmış muz dilimleri tarifi

Gün içinde bir şeyler atıştırmaya bayılırız. Kalorisi düşük ama lezzetli hem de çok sağlıklı atıştırmalık arıyorsanız muz kurusu tam size göre. Evde yapabileceğiniz bu tarifle hem sağlıklı bir atıştırmalık yiyebilirsiniz hem de gerçek muzun yararlarından faydalanabilirsiniz.

Kuru meyveler bu yıl çok popüler. Aktar ve lokman hekimlerde birçok kuru meyve ve sebze vardır. Bu meyvelerden bir tanesi de muzdur. Aktarlarda bulunan kuru ürünler sağlık açısından faydalı ve vitaminli ürünlerdir. Bu ürünlerden bir kısmı ev ortamında da hazırlanmaya uygundur.  Paketli atıştırmalıklardan sıkılmış, daha sağlıklı bir yiyecek arayışındaysanız fırınlanmış muz dilimlerini mutlaka denemelisiniz. Pasta veya sütlü tatlıların süslemek için kullanabilir, dilerseniz de çayın veya kahvenin yanında ikram edebilirsiniz. Tarif için sadece 2 malzeme gerekiyor. Peki fırınlanmış muz dilimleri nasıl yapılır? Evde fırınlanmış muz dilimleri tarifi yazımızda.

muz dilimleri

muz dilimleri

Muz kabuğunun cilde faydası var mı? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERMuz kabuğunun cilde faydası var mı? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?

  • GÜNEŞ MUZ KURUTMA:

Muz kurusu hazırlamak için doğal ortam kullanılmak isteniyorsa muz güneşli ortamda kurutulabilir.

Temiz ve tozsuz bir yere sofra bezi serilir.

Kabukları soyulan muzlar, ince ince doğranır.

Bezin üzerine birbirlerine değmeyecek şekilde dizilir.

Muzların kuruma süresi 15 gündür.

Altlarının hava alması için günlük olarak ters çevrilmeleri gerekir. 

kuru muz

kuru muz

FIRINLANMIŞ MUZ DİLİMLERİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet büyük boy muz
1 adet büyük boy portakal
Yağlı kağıt

kurutulmuş muz dilimler

kurutulmuş muz dilimler

Potasyum bakımından en zengin besin: Muzun faydaları nelerdir? Muz kabuğunu sakın çöpe atmayın!İLİŞKİLİ HABERPotasyum bakımından en zengin besin: Muzun faydaları nelerdir? Muz kabuğunu sakın çöpe atmayın!

YAPILIŞI

Muzu ince dilimler halinde dilimleyin.

Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin ve muz dilimlerini kağıdın üzerine tek tek yerleştirin.

Portakalı sıkın ve suyunu muz dilimlerinin üzerine gezdirin.

100 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi yerleştirin ve 4 saat süreyle ara ara kontrol ederek muzların kurumasını sağlayın.

Fırınlanmış muz dilimleri hazır, dilerseniz muz miktarını artırabilir, bal ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0