En kolay yoğurtlu gözleme nasıl yapılır? Yumuşacık yoğurtlu gözleme tarifi

Kıymalı, patatesli, pastırmalı, ıspanaklı, pırasalı gibi bir çok çeşidi olan gözleme en pratik tarifler arasındadır. Diğer bildiğiniz gözlemelere benzemeyen bu gözleme size bildiklerinizi unutturacak! Yoğurtlu gözleme hem pratik hem de leziz, işte sizlere yoğurtlu gözleme tarifi...

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan gözleme, özellikle köy kahvaltılarında sık sık sunulur. İncecik açılmış yufkanın farklı harçlarla doldurulup sac üzerinde pişirilmesiyle hazırlanan gözleme, bir börek çeşidi olarak görülür. Yumuşacık bir gözleme yemek için şehirler arası otobüs yolculuğu yapmayı beklemenize gerek yok. Sizin için hazırladığımız mayasız hamur ile yağılan yumuşacık gözleme tarifi ile siz de evinizde harikalar pişirebilirsiniz. 

  • Gözleme Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 269 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 225 gramlık miktarında Gözleme 606 kalori bulunmaktadır. Gözleme glisemik indeksi ve karbonhidrat oranı yüksek bir besin olduğu için çok tercih edilmemelidir. Gözleme 8 dilim ekmek, 1 et ve 1 yağ ile eşdeğerdir.

 

Tel tel sucuklu gözleme nasıl yapılır? En kolay sucuklu gözleme tarifiİLİŞKİLİ HABERTel tel sucuklu gözleme nasıl yapılır? En kolay sucuklu gözleme tarifi

YOĞURTLU GÖZLEME TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
7-8 dal maydanoz, yeteri kadar tuz

Hamuru için;

Dört buçuk su bardağı un
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir buçuk çay bardağı su
Yeteri kadar tuz

Kızartmak için;

8 çorba kaşığı sıvıyağ

5 dakikada lavaştan kolay gözleme tarifi! En kolay gözleme nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABER5 dakikada lavaştan kolay gözleme tarifi! En kolay gözleme nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Harç için yoğurt, kıyılmış dereotu, maydanoz ve tuzu iyice karıştırın. Hamur için unu yoğurma kabına alıp, süt, sıvıyağ, su ve tuz ilave edip yoğurun.

Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Oklava yardımıyla her parçayı ayrı ayrı orta kalınlıkta açın.

Bir adet yufkanın ortasına yoğurtlu harçtan sürüp, zarf gibi katlayın.

2 çorba kaşığı sıvıyağı yapışmaz yüzeyli tavaya alıp, gözlemeyi önlü arkalı pişirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0