Blue Cheese sos nedir ve nasıl yapılır?

Buffalo soslu kanatın yanına en çok yakışan sos olan blue cheese sosu son günlerde oldukça popüler. Hazır satılan rokfor sosları yerine kendi sosunuzu en iyi şekilde hazırlayabilir ve dilediğiniz yiyeceklerle doyasıya tüketebilirsiniz. Blue Cheese sos nedir ve nasıl yapılır?

Mavi peynir, keskin, tuzlu bir tada sahip yarı yumuşak peynirdir. Yenilebilir küf Penicillium'un kültürleri ile yapılır ve peynirde mavi veya yeşil tonlarında lekeler veya damarlar oluşturur. Kremalı sos düşkünü Fransız mutfağına özgü zeytinyağlı kremalı makarna soslarına yakışan peynir, kurutulmuş domates ile hazırlanan soslara da eklenebilir. Tavuk yemeklerine, bonfile tarzı parça etlerin üzerine sos olarak eklenebilen Rokfor peyniri, lüks restoranlarda hazırlanan sufle ve kreplerin içinde yer alır. Bugün sizlere Blue Cheese sos tarifini veriyoruz.

BLUE CHEESE SOS TARİFİ:

MALZEMELER

200 gram labne
100 gram light mayonez
4 çorba kaşığı (60ml) Blue Cheese, ufalanmış
1 çorba kaşığı (15ml) limon suyu
2 çorba kaşığı (30ml) frenk soğanı, küçük doğranmış

Rokfor peyniri nedir ve nasıl tüketilir? Rokfor peynirinin kullanım alanları neler?İLİŞKİLİ HABERRokfor peyniri nedir ve nasıl tüketilir? Rokfor peynirinin kullanım alanları neler?

BLUE CHEESE SOS

BLUE CHEESE SOS

YAPILIŞI

Labne, light mayonez ve limon suyunu orta derinlikte bir kapta homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Blue Cheese ve frenk soğanını ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra

Fırınlanmış Buffalo Kanatlar ve kereviz sapları eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun...

Beşamel soslu kabak graten kaç kalori? 1 porsiyon kabak graten kaç kalori

İLİŞKİLİ HABER

Beşamel soslu kabak graten kaç kalori? 1 porsiyon kabak graten kaç kalori

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0