Beşamel soslu kabak graten kaç kalori? 1 porsiyon kabak graten kaç kalori

Sebzelerden en az kaloriye sahip olan kabak graten aynı zamanda diyet listelerinde de ilk sırada tercih edilen yemeklerden biridir. Ana öğünde etli sebze yemeği yerine tercih edilebileceğiniz beşamel soslu kabak graten kaç kalori? Kabak graten kilo aldırır mı? Diyet yapanların en çok merak ettiği kabak graten ile ilgili tüm detayları hazırladık. İşte cevaplar...

Beşamel soslusu ve sadesi olarak da yapılan kabak graten güzel pişirildiğinde çok lezzetli olan yiyeceklerden biridir. Kabakgiller familyasından olan kabak ile pişirilen beşamel soslu kabak graten içeriğinde sebzeden gelen potasyum ve c vitamini ile zengin bir besin yerine geçer. Diyetisyenlerin az kalorili olduğu için hastalarına en çok önerdiği yemeklerden biri olan kabaklı gratenli kabak yemeğine öğünlerinizde yer verebilirsiniz. Beşamel soslu ve sade olarak tüketebileceğiniz kabak gratenin kalorisi ne kadar? İşte beşamel soslu kabak gratenin besin değerleri ve tüm merak edilenler...

1 adet galeta kaç kalori? 1 adet kepekli galeta kaç kalori? 1 adet susamlı galeta kaç kalori?İLİŞKİLİ HABER1 adet galeta kaç kalori? 1 adet kepekli galeta kaç kalori? 1 adet susamlı galeta kaç kalori?

BEŞAMEL SOSLU KABAK GRATEN KAÇ KALORİ

BEŞAMEL SOSLU KABAK GRATEN KİLO ALDIRIR MI?

247 kalori olan beşamel soslu kabak graten 1 porsiyon olarak diyetinizde tüketebilirsiniz. Düşük kalorili yiyecekler grubunda yer alan kabak grateni beşamel sos yapmadan da daha az kalorili yapıp yiyebilirsiniz. 

kabak graten kilo aldırır mı

kabak graten kilo aldırır mı

BEŞAMEL SOSLU KABAK GRATEN TARİFİ!

MALZEMELER:

  • 4 kabak
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

kabak graten tarifi

kabak graten tarifi

BEŞAMEL SOSU İÇİN:

  • 1, 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber

YAPILIŞI:

- Satın aldığınız kabaklarından 4 tanesini yıkayın. İnce halkalar şeklinde hepsini doğrayın. Doğradığınız kabakları bir borcamın içine biraz yağ damlatıp kabakları içine dizin.  

- Kabakları sıra sıra dizerken arada yağlamayı unutmayalım. Bitene kadar aynı işleme devam edin. Daha sonra 200 derece ısıtılmış fırında kabaklar pişene kadar bekletelim.

- Kabaklar fırında pişerken bir yandan beşamel sosu hazırlamaya başlayın. Beşamel sos için bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritin. Yağ eridikten sonra 2 yemek kaşığı unu ilave edip karıştırın. 

beşamel soslu kabak graten kaç kalori

beşamel soslu kabak graten kaç kalori

- Biraz kavurduktan sonra unun üzerine yavaş yavaş sütü ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırın. Kıvam alan beşamel sosun içine baharatları ekleyip 3 dakika kadar pişirip altını kapatın. 

- Yaklaşık 25 dakika kadar pişirdiğiniz kabakları fırından çıkarın. Hazırladığınız sosu direk kabakların üzerine dökün. 

- Ardından yarım demet dereotunu doğrayıp her yere eşit bir şekilde serpin. Bu işlemleri bitirdikten sonra tekrar fırında 15 dakika kadar pişirin.

- Son olarak rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini serpin ve tekrar peynirler eriyene kadar tekrar pişirin.

Afiyet olsun...

Blue Cheese sos nedir ve nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Blue Cheese sos nedir ve nasıl yapılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0