Sunumu şık kabak sandal nasıl yapılır? Fırında lezzetli kabak sandal tarifi

Hamur işlerinden çorbaya kadar uzanan kabak, çok yönlü sebze olmasıyla mutfakların vazgeçilmezi niteliğinde. Tüketmek için birbirinden farklı tariflerinin bulunduğu kabakla ne yapılır diye düşünenlere kabak sandal tarifi ile geldik. Peki kabak sandal nasıl yapılır, tarifi nedir?

Kabakları hiç bu kadar lezzetli ve doyurucu görmediniz. Vereceğimiz tarifle oldukça dolgulu ve herkesi memnun eden bir tarife imza atacağımıza eminiz. Diyet yapanlar, vejeteryanlar ve hatta kabağı sevmeyenlerin bile müptelası olacağı kabak sandalları denemelisiniz. Akşam yemeğinde doyurucu ve hafif olan bu yemek sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Besleyici, doyurucu ve sağlıklı olan bu kabak sandal tarifine dilerseniz geçelim. Kesin, karıştın ve damaklarınızı şenlendirmeye hazır olun!

En kolay kabak spagetti nasıl yapılır?  Kabak Spagetti yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kabak spagetti nasıl yapılır? Kabak Spagetti yapmanın püf noktaları

KABAK SANDAL TARİFİ:

MALZEMELER

8 orta boy kabak

4 diş sarımsak

2 adet domates 

1 buçuk su bardağı haşlanmış nohut

Kurutulmuş kekik, rezene araları, tuz ve karabiber

12 yemek kaşığı parmesan peyniri

1 fincan tam yağlı mozzarella peyniri

Mısır

Ekmek kırıntıları

2 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen veya maydanoz

En kolay pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Kabak yemeğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Kabak yemeğinin püf noktaları

YAPILIŞI

Fırını 220-230 derecede ısıtın.

Kabakların sap uçlarını kesin. 

Her birini uzunlamasına ikiye bölün ve içlerini bir kaşıkla yardımıyla oyun.

Daha sonra Tekneleri bir fırın tepsisine yerleştirin ve her birini biraz zeytinyağı ile ovun.

Böldüğünüz kabakların tümüne, ¼ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı kekik ve taze çekilmiş karabiber serpin. 

Daha sonra domatesleri küp küp doğrayarek tavaya alın kendini salana kadar pişirin ardından nohutları ekleyin 6-7 dakika pişirin.

Ardından sarımsağı, ½ çay kaşığı kuru kekik, ½ çay kaşığı tuzu ve ¼ bardak Parmesan peynirini ekleyin. Tamamen ısınana kadar 1 dakika ısıtın. Daha sonra mısırı ekleyin.

Elde edilen dolguyu kabak teknelerine alın. Mozzarella peyniri ve kalan 2 yemek kaşığı Parmesan peyniri ile süsleyin.

Peynir eriyene ve altın rengi kahverengi olana kadar 20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce 2 dakika bekletin.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0