Fırında peynirli domates nasıl yapılır? Domatesle yapılan kolay yemek tarifi

Uzmanların sıklıkla önerdiği ve içerisinde bulundurduğu likopenin sayesinde vücuda fayda sağlayan domatesi farklı bir tarifle sizin beğenisine sunuyoruz. Domatesle yapabileceğiniz en kolay yemek tarifi olan "Fırında peynirli domates" son zamanların en sık tercihe dilen yemeği oldu. Peki fırında peynirli domates nasıl yapılır?

İnsan sağlığına olan birçok faydası ile bilinen domates, mutfakların da vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor. Sebze mi meyve mi diye olduğu sürekli tartışılsa da sağlıklı yaşam denilince akla gelen ilk besinlerden biri domates oluyor. Özellikle insan vücudunun üretemediği likopeni içeren domatesle yapılan birçok tarif yemek masalarında yerini kimseye bırakmıyor. Aynı zamanda antioksidan açısından da güçlü bir besin olan domatesin, yapılan araştırmalar sonucunda emziren annelerin sütünde likopen konsantrasyonunu arttırdığı yönünde bulgular bulunuyor. 

LİKOPEN DEPOSU DOMATES

Domatesten tam anlamıyla bir verim alabilmek için kabukları ile birlikte tüketilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, domatesin ısıtıldığı zaman veriminin iki katına çıkarıldığını açıkladı. Yasemin.com olarak sizlere hem domatesi kabuklarıyla birlikte tüketebileceğiniz hem de likopen ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir tarifle geldik. İşte likopen açısından zengin olan domatesle yapılan fırında peynirli domates tarifi...Yumurtalı domates dolma nasıl yapılır? Kahvaltılık yumurtalı domates dolma tarifİİLİŞKİLİ HABERYumurtalı domates dolma nasıl yapılır? Kahvaltılık yumurtalı domates dolma tarifİ

Domates

Domates

Nefis erişteli domates çorbası tarifi! Erişteli domates çorbasının bu yapılışına bayılacaksınızİLİŞKİLİ HABERNefis erişteli domates çorbası tarifi! Erişteli domates çorbasının bu yapılışına bayılacaksınız

PEYNİRLİ FIRINDA DOMATES TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet orta boy domates

1 su bardağı parmesan peynir

1 su bardağı mozeralla peyniri

Fesleğen

Üzeri için;

1 yemek kaşığı zetinyağı

Domatesle yapılan pratik lezzet

Domatesle yapılan pratik lezzet

YAPILIŞI

Domatesleri kabuklarından ayırmadan 4 parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere ayırın.

Fırını 280 dereceye alın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın.

Hazırlanan tepsiye domates dilimlerini yerleştirin.

Her domatesin üzerine bir katman parmesan ve ardından bir katman mozzarella ekleyin.

Fırında domates tarifi

Fırında domates tarifi

Daha sonra kıyılmış fesleğenleri serpin.

Zeytinyağını hafifçe gezdirin.

8-10 dakika peynirler eriyene kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0