Hatay'ın meşhur Harbiye kebabı nasıl yapılır? Harbiye dürüm nedir?

Hatay'ın yöresel lezzetinden biri olan harbiye kebabını evde yapmanız artık mümkün. Lokantada yediğiniz tadı aratmayacak harbiye kebabını, vereceğimiz tarifle kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki lokanta şeflerini kıskandıracak "harbiye kebabı" nasıl yapılır?

Hatay'ın bilinen kebaplarından biri de Harbiye kebabıdır. Oldukça lezzetli olan ve özel soslarla hazırlanan harbiye kebabı için Hatay'a gitmenize gerek yok. Sizlere vereceğimiz tarifle harbiye kebabını artık evinizde yapmanız mümkün. Hazırlanan iç harçlardan sonra harbiye kebabınızı daha lezzetli hale getirmek için kenarda hazırlayacağınız meze salataları ile kebabınızı daha kıvamlı hale getirebilirsiniz. Daha çok lavaş arasında dürüm şekilde tüketilen harbiye kebabını yapmaya hazırsanız sizler için tarifi aşağıya bırakıyoruz.

En kolay lavaş ekmeği nasıl yapılır? Evde lavaş ekmeği yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay lavaş ekmeği nasıl yapılır? Evde lavaş ekmeği yapmanın püf noktaları

Harbiye kebabı nasıl yapılır

Harbiye kebabı nasıl yapılır

HARBİYE KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

Kıyması için;

1 kilo orta yağlı dana döş kıyma 
1 adet kapya biber 
Yarım demet maydanoz
Tuz  ve karabiber 

Ekmeğin sosu için;

Maydanoz 
Biber salçası 
Zeytinyağı
Biber, soğan ve domates 
Maydanoz 
Sumak, tuz 

Kebapçıların sır gibi sakladığı soğan mezesi nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERKebapçıların sır gibi sakladığı soğan mezesi nasıl yapılır?

YAPILIŞI

İlk olarak kıymayı bi kabın içine koyun ve içerisine ince bir şekilde doğradığınız maydanozu, biberleri ekleyin.

Daha sonra karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz etli karşımı şişlere avuç içi kadar geçirin.

Tercihe göre mangal ya da fırında pişirin. Burada en önemli adım kıymanın içindeki suyun kalması olduğu için çok fazla pişirmemelisiniz ve şişteki eti ne çok kalın ne de çok ince yapmamanız gerekiyor.

Diğer yandan lavaşın sosu için karıştırma kabına biber salçasını zeytinyağını ve  ince doğranmış maydanozu ekleyin ve iyice karıştırın. 

Daha sonra karışımı lavaşla iyice özleştirin.

Harbiye kebabı

Harbiye kebabı

En son adımda ise köşede pişmiş olan kebabı ve hazırladığınız soğan salatasını lavaşınızın içerisine koyun.

Tercihe göre içerisine pişmiş biber ve domateste ekleyip dürüm yapın. 

Harbiye kebabınız hazır!

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0