Pan con tomate nasıl yapılır? Domatesli ekmek tarifi

İspanyol mutfağının vazgeçilmez kahvaltılıklarından biri olan "Pan con tomate" MasterChef programıyla aratılmaya başlandı. Türk damak tadına da uygun olan pan con tomate, domates ve kızarmış ekmeğin birbiri ile buluşmasıyla yapılıyor. Peki MasterChef'te gündeme gelen pan con tomate tarifi nedir?

Taze domates, ekmek ve zeytin yağı ile yapılan pan con tomate , basit bir kahvaltılıktır. İspanyol mutfağında popüler olan pan con tomate Türk mutfağının domatesli ekmeği diyebiliriz. Sizde sabah kahvaltıları için güzel ve sade bir yaz atıştırmalığı istiyorsanız pan con tomate tam size uygun. Yapılışıyla da yormayan pan con tomateyi lezzetli bir hale getirmek için baharatlarla tatlandıra bilirsiniz.

Peynirli fırında domates nasıl yapılır? Domatesle yapılan kolay yemek tarifiİLİŞKİLİ HABERPeynirli fırında domates nasıl yapılır? Domatesle yapılan kolay yemek tarifi

Pan con tomate

Pan con tomate

PAN CON TOMATE TARİFİ:

MALZEMELER

Bir kaç adet domates
3 diş sarımsak 
Tuz
Sızma zeytinyağı
Limon suyu

Sabah kahvaltısına peynirli yumurtalı ve domatesli ekmek keki nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABERSabah kahvaltısına peynirli yumurtalı ve domatesli ekmek keki nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Ekmeği yağlayın, sarımsaklayın ve kızartın.

İspanyol mutfağı pan con tomate tarifi

İspanyol mutfağı pan con tomate tarifi

Bir köşede domatesleri rendeleyin )bu aşamada bi çay kaşığı limon sıkabilirsiniz).

Tuzunu ekleyin.

Elde edilen domatesi ekmeğin üzerine koyun.

Afiyet olsun...

Niçoise salata nasıl yapılır? Niçoise salata tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Niçoise salata nasıl yapılır? Niçoise salata tarifi
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0