Niçoise salata nasıl yapılır? Niçoise salata tarifi

Fransız mutfağının klasiklerinden biri olan "Niçoise salatası" doyurucu ve farklı tat da olmasıyla dikkat çekiyor. Ana malzemesi ton balık olan ve içerisine yumurta konulan niçoise salatası, çeşitli yan malzemelerle zenginleştiriliyor. Peki MasterChef'te de yapılan Fransız usulü niçoise salatası nasıl yapılır, tarifi nedir?

Düşündüğünüz bütün salataları unutun. Yeşilliğini kaybetmiş ve farklı malzemelerle zenginleşen niçoise salatası; haşlanmış yumurta, patates, taze fasulye gibi doyurucu malzemelerle doludur. Bu salataya özel dokunuş olan ton balığı eklenir. Bu basit ama lezzetli olan Niçoise salatası, sağlıklı olmasıyla da dikkat çekiyor. 

Yaz ürünlerinin bulunduğu bütün malzemelerle bir araya gelen niçoise salata tarifi damak zevkinize ve elinizde olanlara göre uyarlanabilir. Aynı zamanda öğle yemeği içinde tüketilen niçoise salatası, doyurucu oluşuyla sıkça tercih ediliyor. Peki Fransız usulü niçoise salatası tarifi nedir nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.

İspanyol mutfağının vazgeçilmez tarifi! Pan con tomate nasıl yapılır? Domatesli ekmek tarifiİLİŞKİLİ HABERİspanyol mutfağının vazgeçilmez tarifi! Pan con tomate nasıl yapılır? Domatesli ekmek tarifi

niçoise salatası

niçoise salatası

Balığın yanına iyi giden en kolay salata tarifleri!  Balığa en çok yakışan 5 salata tarifiİLİŞKİLİ HABERBalığın yanına iyi giden en kolay salata tarifleri! Balığa en çok yakışan 5 salata tarifi

NİÇOİSE SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

Domates
Salata yeşillikleri
Turp
Salatalık
Zeytinler
Enginar kalpleri
Sert haşlanmış yumurta
Ton balığı
Yeşil soğan
Baharat
Fesleğen
Zeytinyağı
Hardal
Elma sirkesi

Niçoise salatası malzemeleri

Niçoise salatası malzemeleri

Salata sosu nasıl yapılır? En kolay salata sosu tarifi İLİŞKİLİ HABERSalata sosu nasıl yapılır? En kolay salata sosu tarifi

YAPILIŞI

4 adet yumurtayı iyice kaynatın.

Domatesleri dilimlere ayırın ve tuzlayın.

Sebzeleri hazırlayın. Bunun için önce 6 turpu ince ince dilimleyin, ardından bir salatalığı soyun ve yarım ay şeklinde dilimleyin.

4 adet yeşil soğanın beyaz ve yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Son olarak, bir kutu enginar kalbi ve bir kutu ton balığı suyunu süzün. 

Bir tabağa 4 yaprak marulu elinizle keserek yayın. Ardından turp, salatalık, enginar göbeği, yumurta, 5 kaşık zeytin yağı zeytin ve domatesleri üstüne koyun. 

Üzeri için en son ton balığı ve bir avuç fesleğen yapraklarını yırtın. Karabiberle tatlandırın.

Niçoise salatası tarifi

Niçoise salatası tarifi

Sosu için; Kasenin içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve hardalı ekleyin. Bir tutam tuz ile tatlandırın ve birleştirmek için çırpın. Daha sonra 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökerek çırpmaya devam edin. Tadına bakın ve eksik olan tatlardan eklemeye devam edin.

Salatanın üzerine sosunu dökün ve servise hazır hale getirin

Afiyet olsun...

 Pan con tomate nasıl yapılır? Domatesli ekmek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Pan con tomate nasıl yapılır? Domatesli ekmek tarifi
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0