Ege yöresinin nuraniye mezesi nasıl yapılır? Sağlıklı nuraniye meze salatası tarifi!

Ege yöresinin sevilerek tüketilen mezesi nuraniye, sağlıklı ve hafif olması ile sofralarda kendine has yer ediniyor. Tadına doyulmaz nuraniye mezesi tarifi ise çok basit. Birçok sağlıklı malzemenin bir araya gelmesiyle yapılan nuraniye mezesinin nasıl yapıldığı haberin detaylarında yer alıyor. Ege yöresinin vazgeçilmez mezesi nuraniye tarifine gelin bakalım.

Tadına doyum olmaz, sağlıklı ve oldukça hafif olan nuraniye mezesi, Ege yöresinin en sevilen mezelerinden biridir. Oldukça kolay ve pratik olan bu lezzet sadece yöre halkıyla sınırlı kalmıyor ve Türkiye'nin diğer yörelerinde de kendine has yer ediniyor. Sağlıklı oluşuyla da herkes tarafından tercih edilen nuraniye mezesi, içerisinde bulunan malzemelerin faydasıyla da dikkat çekiyor. Bağırsakların en önemli dostu olan kabak ve bağışıklığı güçlendiren taze soğan ile bir araya gelen nuraniye mezesi, en çok tercih edilen mezelerden biri oluyor. Özellikle yaz ayları için hem doyurucu hem de ferahlatıcı bir tada sahip. Hadi gelin Ege yöresinin nuraniye meze tarifini inceleyelim.

Taze barbunya pilaki tarifinin sırrı ortaya çıktı! Taze barbunya pilaki nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERTaze barbunya pilaki tarifinin sırrı ortaya çıktı! Taze barbunya pilaki nasıl yapılır?

nuraniye mezesi tarifi

nuraniye mezesi tarifi

NURANİYE MEZE TARİFİ:

MALZEMELER

3-4 dal taze soğan
1 adet orta boy kabak
1,5 çay bardağı pirinç
1 demet derotu
1 çay kaşığı kırmızı biber ve karabiber ( damak tadınıza uygun ayarlayabilirsiniz)
2 çay bardağı ılık su
1 tutam tuz

Sosu için;

3 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 avuç çay bardağı ceviz

Beyin salatası nasıl yapılır? Söğüş beyin salatası tarifi! MasterChef beyin salatasıİLİŞKİLİ HABERBeyin salatası nasıl yapılır? Söğüş beyin salatası tarifi! MasterChef beyin salatası

YAPILIŞI

İlk adım olarak ince kıydığınız soğanları tavada kavurun.

Daha sonra rendelenmiş ve suyu alınmış kabakları tavaya ekleyin ve 1-2 dakika kavurma işlemine devam edin.

Ardından pirinci ekleyin ve suyu ilave edin. Pirinçler piştikten sonra ocaktan alın ve köşede soğumaya bırakın.

Bu aşamada kenara sosu için yoğurdu alın. İçerisine dereotu ve cevizi ekleyin karıştırın.

Hazırlanan sosu soğuyan kabak karışımının içerisine ilave edin.

Üzerini süslemek için baharatları ekleyin ve servise hazırlayın.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0