Mürdüm erikli kek nasıl yapılır? Bayatlamayan mürdüm erikli kek tarifi!

Tadı, görüntüsü ve pamuk gibi kıvamıyla ev halkının bayılarak yiyeceği mürdüm erikli kek, bayatlamama özelliği ile de ev hanımlarının tercihi oluyor. Çayın yanına tüketeceğiniz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan mürdüm eriğinden lezzetli ve kolay bir kek yapmaya ne dersiniz? Hadi gelin bayatlamayan ve tam kıvamında mürdüm eriği yapmaya. Mürdüm eriğinin tarifi için yazının detaylarına göz gezdirebilirsiniz.

İnce kabuğu ve görünüşüyle dikkat çeken mürdüm eriği, taze haliyle sevilerek tüketilirken kuru hali ile de diyetlerin vazgeçilmezi oluyor. Aynı zamanda bağırsak sorunlarına da iyi gelen mürdüm eriğini sizler için çayın yanına nasıl verimli hale getiririz diye düşündük ve mürdüm eriğinden bir kek tarifi hazırladık. Severek tüketeceğiniz ve sağlık için de oldukça önemli olan mürdüm erikli kek vereceğimiz tarifle bayatlama süresini uzatıyor. Hadi gelin Osmanlı mutfağında da sıklıkla tüketilen mürdüm eriğinden kek yapmaya! Sizler için mürdüm erikli kek tarifini aşağıya bırakıyoruz...

Hurma topu nasıl yapılır? Hurmadan yapılan sağlıklı atıştırmalık tarifiİLİŞKİLİ HABERHurma topu nasıl yapılır? Hurmadan yapılan sağlıklı atıştırmalık tarifi

MÜRDÜM ERİKLİ KEK TARİFİ:

MALZEMELER

3 orta boy yumurta
1 çay bardağı bal
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

8-10 adet mürdüm eriği
Pudra şekeri

Kıyır kıyır Maraş çöreği tarifi! Maraş çöreğinin içinde ne var?İLİŞKİLİ HABERKıyır kıyır Maraş çöreği tarifi! Maraş çöreğinin içinde ne var?

YAPILIŞI

3 yumurtayı ve balı bir kaseye alın ve iyice çırpın.

1 su bardağı suyu ve sıvı yağı ekleyin.

İyice karıştırdıktan sonra karışıma unu vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.

Özleşene kadar bütün malzemeleri karıştırın.

Ardından karışımı yağlanmış fırın kabına boşaltın.

Üzeri için ayırmış olduğumuz mürdüm eriklerini yarım ay şeklinde kesin.

Mürdüm erikli kek tarifi

Mürdüm erikli kek tarifi

Kek hamurunun üzerine dilimleri yerleştirin.

Ve 180 derece fırına verin.

Kekin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0