Mancarlı pide nasıl yapılır? Gebze'nin meşhur mancarlı pide tarifi!

Gebze'nin yöresel lezzetleri arasında yer alan ve adını sıklıkla duyduğumuz mancarlı pide tarifi ile aratılmaya başlandı. Merak edilen ve yapılışının kolay olduğu mancarlı pide yapılışı ile haberimizin detaylarında yer alıyor.

Tadını ballandıra ballandıra anlatanlardan duyduğumuz Gebze yöresine ait olan mancarlı pide son zamanlarda en sık merak edilen tarifler arasında yerini alıyor. Birçok şekilde değerlendirilen ve farklı şekillerde sunulan mancar otunun en lezzetli hali pide şeklin de sunulması oluyor. Doyurucu olan ve iç harcının dolgulu olması ile de dikkat çeken mancar pidesini, artık evinizde yapmak mümkün. Sizde evinizin enfes koku ile dolmasını istiyorsanız mancar pidesi tam size göre. Hadi gelin birlikte Gebze yöresine ait olan mancar pidesini deneyelim...

Göbete nasıl yapılır? Tatarların sır gibi saklanan hamur işi göbetenin tarifi ortaya çıktıİLİŞKİLİ HABERGöbete nasıl yapılır? Tatarların sır gibi saklanan hamur işi göbetenin tarifi ortaya çıktı

Mancarlı pide

Mancarlı pide

MANCAR PİDESİ TARİFİ

MALZEMELER

 Hamur için;

2 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağının yarısı sıvı yağ

İç harcı için;

1 demet mancar otu
Sıvı yağ
Tuz ve karabiber

Ağzı açık nasıl yapılır? UrfaİLİŞKİLİ HABERAğzı açık nasıl yapılır? Urfa'nın yöresel ara sıcak yemeği: Ağzı acık tarifi!

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini bir kabın içerisine alın ve güzelce yoğurun.

Bit tavanın içerisine sıvı yağ ekleyin ve otu soldurun. Suyunu çektikten sonra soğumaya bırakın. Üzerine tuz ve karabiber serpin karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve unlu tezgahın üzerinde elips şeklinde açın.

Açtığınız hamurun içerisine harcı ekleyin ve ekmek gibi kapatın. 

Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Bu aşamada ısı sıcaklığı fırından fırına farklılık gösterdiği için ayarını kendinize göre ayarlamayı ihmal etmeyin!

Afiyet olsun...

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0