Güneydoğu'nun incisi Siirt mutfağından yöresel lezzet tarifleri! Siirt yemekleri nasıl yapılır?

Güneydoğu Anadolu’nun yöresel yemek lezzetleriyle adını duyurduğu Siirt, kültür ve geleneği ile ön plana çıkıyor. Renkli ve geniş mutfak lezzetiyle merak uyandıran Güneydoğu'nun incisi Siirt, mutfağında et, sebze ve bakliyat kullanımında önemli denge kurmuştur. Peki yolunuz Siirt'e düşmeden mutfağınızda Siirt yemeklerinin tariflerini yapmaya ne dersiniz?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli şehirlerinden birisi olan Siirt, gezilecek yerleri kadar yöresel yemekleriyle de oldukça dikkat çekiyor. Yemek kültürü açısından oldukça geniş bir yelpazesi bulunan Siirt mutfağında; et yemeklerinden, çeşitli pilav yemeklerine hatta farklı tatlarda tuzlu, tatlı çeşitleri de yer almaktadır. Ayrı bir özellik ve lezzete sahip olan Siirt mutfağının en önemli yöresel yemekleri ise Büryan ve Perde Pilavı'dır. Peki pek çok farklı restoranda da bulabileceğiniz Siirt yemeklerini evinizde yapmaya ne dersiniz? 

SivasİLİŞKİLİ HABERSivas'ın meşhur yemekleri nelerdir? Sivas yöresinin en meşhur yemek tarifleri

  • PERDE PİLAVI

Baharatlı oluşuyla ön plana çıkan Siirt'in perde pilavı, yöresel lezzet olarak ön plana çıkıyor. Dışı çıtır çıtır olan perde pilavının iç malzemesinde kullanılan ürünlerin ise anlamları farklı. Hem anlamlarını hem de tarifi öğrenmeniz için tarifi aşağıya bıraktık.

En kolay perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı püf noktaları İLİŞKİLİ HABEREn kolay perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı püf noktaları

  • BÜRYAN

Özel olarak pişen ve yapımı zahmetli olan Büryan, Siirt'in en önemli lezzetlerinden biri. Et tadını buram buram aldığınız Büryan yemeği "Uykudan feragat ettiren lezzet" olarak adlandırılıyor. Bu şahane lezzet hakkında bilgi edinmek isteseniz tarifi sizler için bırakıyoruz.

Meşhur Büryan kebabı nasıl yapılır? Büryan kebabının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERMeşhur Büryan kebabı nasıl yapılır? Büryan kebabının püf noktaları

  • KİTEL

İçli köfteye benzen görüntüsü ile dikkat çeken kitel, haşlanarak yapılan bir çeşit yemektir. Üzerine dökülen tereyağı ile lezzetlendirilen kitel, iç harcından kullanılan malzemelerle dikkat çekmektedir. Siz de kitel lezzetini merak ediyorsanız tarifini sizler için aşağıya bıraktık.

Siirt usulü kitel nedir ve nasıl yapılır? Kitel yapımının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERSiirt usulü kitel nedir ve nasıl yapılır? Kitel yapımının püf noktaları

  • ASİDE TATLISI

Pekmez sevenler için şahane bir tarif olan aside tatlısı, Siirt'in meşhur tatlılarından biri. Lezzeti sınırları aşan aside tatlısının yapımı da bir o kadar kolay. Aniden canınız tatlı çektiğinde imdadınıza koşacak aside tatlısı için tarifi aşağıya bırakıyoruz.

 

EskişehirİLİŞKİLİ HABEREskişehir'de ne yenir? Eskişehir'in meşhur yemekleri nelerdir? Eskişehir'in yöresel yemekleri

ASİDE TATLISI TARİFİ

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı pekmez
2 su bardağı su

Üzeri için;

Ceviz

Orkide bakımı nasıl yapılır? Orkide çiçeği nasıl çoğaltılır?Orkide çiçeklerinin sevmediği 5 şey

İLİŞKİLİ HABER

Orkide bakımı nasıl yapılır? Orkide çiçeği nasıl çoğaltılır?Orkide çiçeklerinin sevmediği 5 şey
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0