Peygamber Efendimiz (SAV)'in kız çocuklarına merhameti

Namaz gibi önemli bir ibadette bile kız çocuklarının kucakta durmasını engellemeyen Peygamberimiz (SAV)'in kız çocuklarına olan düşkünlüğü ve merhameti çok başkadır. Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in kız çocuklarına olan tutumunu ve merhametini örnekleriyle beraber sizler için derlemeye çalıştık. İslam'ın kadınlara verdiği değer nedir? İşte Peygamber Efendimiz (SAV)'in kız çocuklarıyla ilgili hadisleri...

Cahiliye Dönemindeki kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir zamanda Peygamber olarak görevlendirilen Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), hiçbir şekilde cinsiyet ayırımı yapılmaması gerektiğini, gerek davranışlarıyla gerek de sözleriyle vurgulamıştır. Kız çocuklarını hor görmenin yanlış bir tutum olduğunu belirten Peygamber Efendimiz (SAV)'in, evlatları arasında ayrımcılık yapan kimselerden Allah (c.c)'un razı olmadığını belirttiği öne sürülmektedir. Cahiliye dönemindeki insanların uygun görülmeyen bu davranışlarını yok etmek isteyen Peygamberimiz (SAV), omzunda kız torunu olmasına rağmen namazını bozmamış ve bu davranışıyla adeta şu mesajı vermiştir:

11 ekim kız çocukları günü,

11 ekim kız çocukları günü,

"Sizin kız diye horladığınız bu seçkin varlığı ben omzumda taşıyorum. Rabbimin hediyesi olarak baş tacı ediyorum."

Çocuklara karşı her zaman şefkat ve merhamet dolu olan Peygamber Efendimiz (SAV), dışarıda bir çocuk gördüğü zaman mübarek yüzünü ayrı bir mutluluk kaplar ve çocuğu kız ya da erkek olmaksızın ayrım yapmadan sevgi göstererek kucaklarmış.

İbn Ebî Şeybe ile Ebu Dâvud’un rivayetlerine göre Peygamberimiz (SAV), kendisine cennete kimlerin gideceği sorulduğunda, ''Nebiler cennettedir, şehitler cennettedir, diri diri gömülen kız çocukları cennettedir.'' buyurmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 34: 192.)

Bebeğin tutunması için zikir! Sağlıklı bebek için okunması tavsiye edilen ayetİLİŞKİLİ HABERBebeğin tutunması için zikir! Sağlıklı bebek için okunması tavsiye edilen ayet

Cahiliye Devrindeki soy erkek çocuk üzerinden sürdürülür iken 4 kız çocuk babası olan Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in soyu kızları ile devam etmiştir.

Peygamber Efendimiz kız çocuklarına nasıl davranırdı?

Peygamber Efendimiz kız çocuklarına nasıl davranırdı?

PEYGAMBERİMİZ (SAV)'İN KIZ ÇOCUKLARI İLE İLGİLİ HADİS-İ ŞERİFLERİ

“Kimin bir kız çocuğu dünyaya gelir de onu toprağa gömmeden, horlamadan ve üzerine erkek çocuğunu tercih etmeden yetiştirecek olursa Allah Teâlâ o kimseyi cennetine koyacaktır.” (Ahmed, Müsned,(Tah: Muhammed Şakir, Had. no: 1957)

“Her kim iki kız çocuğunu yetişkinlik çağına gelinceye kadar büyütüp terbiye ederse, kıyamet günü o kimseyle ben şöyle yanyana bulunacağız” buyurdu ve parmaklarını bitiştirdi. ( Müslim, Birr 149. Ayrıca bk.) 

“Kızlarınızı altın ve gümüş ile süsleyin! Elbiseleri güzel olsun! İtibar kazanmaları için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun !” (Hakim)

Erkek çocuk nimet, kız çocuk ise hasenedir; yüce Allah nimetin hesabını sorar, haseneye ise mükâfat verir. (İmam Cafer-i Sadık (a.s))

"Allah'tan korkunuz; çocuklarınız arasında adaletli davranınız." (Müslim)

BİR YORUM YAPIN 5

Eldar 11 ay önce

Allah (c.c.) razı olsun her kim yazdıysa. Çok güzel bir yazı

Toplam 1 beğeni

Bilinmeyen 3 yıl önce

Ben sadece isimlerini bulmak istedim ama bir ton boş yazı çıktı

Toplam 25 beğeni

sde 2 yıl önce

boş olan sensin

Toplam 0 Beğeni

niğdeli 2 yıl önce

ağızdan çıkacak söze dikkat etmeli. Allah kimseyi şaşırtmasın. hadisler var bir ton, boş söz değil.

Toplam 0 Beğeni

Bir Kul 2 yıl önce

O kadar kıymetli güzel bilgiler var. Nasıl boş dersin, güzeller güzelin (sav)'in güzel sözlerini boş dersin. çocuk isimlerini başka sitelerden de öğrenebilirsin.

Toplam 0 Beğeni