Bebeğin tutunması için zikir! Sağlıklı bebek için okunması tavsiye edilen ayet

Sağlıklı bir evlada sahip olmak için hamilelik döneminde okunması tavsiye edilen zikir ve dua önerilerine haberimizden göz atabilirsiniz. Bebeğin düşmemesi için Esmaül Hüsna zikri ve dua önerileri...

Evlenip yuva kuran her kadının neredeyse ilk isteği; zamanı gelince kucaklarına sağlıklı bir evlat almaktır. Sağlıklı hamilelik geçirmek için tüm fiziki şartlar yerine getirildikten sonra hayatımızın her safhasında yaptığımız gibi Allah’a (cc) sığınmamız gerekir. Dokuz aylık bu süreçte anne adaylarının bebeklerini düşürmemeleri, ters giden işlerin düzelmesi ve kolay bir doğum yapabilmeleri için okuyabilecekleri bazı dua tavsiyeleri vardır.

Hamile kalmak için okunabilecek etkili dua ve sureler! Hamilelik için denenmiş manevi reçetelerİLİŞKİLİ HABERHamile kalmak için okunabilecek etkili dua ve sureler! Hamilelik için denenmiş manevi reçeteler

Bebek haberi alan çiftlerin hayatı bir anda değişebiliyor. Mutlulukla karşılanan bu gelişme ise özellikle kadınların hayatında bir takım değişiklikler yapmaya sürüklüyor. Anne adaylarının bu hamilelik sürecinde abdestli gezmeleri tavsiye edilir. Bu 9 aylık süreçte en az bir kere Kuran-ı Kerim hatmi yapması önerilir. Yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere göre, anne karnındaki bebeklerin dış sesleri duydukları kanıtlanmıştır. Bu süreçte Kuran-ı Kerim dinlenebilir. Böylece çocuğun daha dünyaya ayak basmadan ilk aşina olduğu ses Kuran-ı Kerim olur. Sağlıklı bir evlat için okunması önerilen ayet ise şudur:

A’raf Suresi 54. Ayet: “Bismillahirrahmanirrahîm. İnne rabbekumullâhullezî halakas semâvâti vel arda fî sitteti eyyâmin summestevâ alâl arşı, yugşîl leylen nehâre yatlubuhu hasîsen veş şemse vel kamere ven nucûme musahharâtin bi emrihi, e lâ lehul halku vel emr(emru), tebârakallâhu rabbulâlemîn(âlemîne).”

Anlamı: “Bismillahirrahmanirrahîm 
Semaları ve arzı altı günde yaratan, muhakkak ki sizin Rabbiniz Allah’tır. Sonra arşa istiva etti. Gündüz, onu süratle talep eden (takip eden) gece ile örtülür. Ve güneş ve ay ve yıldızlar O’nun emrine musahhardır (boyun eğmişlerdir). Yaratma ve emir O’nun değil mi? Âlemlerin Rabbi mübarektir, şanı yücedir.”

BEBEĞİN DÜŞMEMESİ İÇİN TAVSİYE ZİKİR:

Bazı anne adaylarının hamilelik süreci zor geçebilir. Karnındaki bebeklerin düşme tehlikesi ise bazı kadınlarınkinden daha fazla olur. Bu süreçte doktor tavsiyelerine uyulması en güzelidir. Tıbbi gerekliliklerin dışında dinen yapılması tavsiye edilen ibadetlerde vardır. Bu anlamda bakıldığında El-Musavvir (her şeye şekil veren, ayrı bir biçim vererek tasvir eden ve yarattığı varlıklara suret veren) zikri çekmek önerilebilir.   Kanama durumlarında da yukarıda gösterdiğimiz A’raf Suresinin 54. Ayeti okunabilir. 

9 aylık bebek bekleme sürecinin sonunda ise nihayet doğum anı gelince heyecanla beklenen bebeğin gelişinin daha kolay olması ve sağlıklı olması için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) Kızı Hz. Fatıma ‘ya (ra) doğumu başladığında Ayetel Kürsi’yi ve A’raf suresinin 54. Ayetini ve Felak ve Nas surelerini okuması gerektiğini söylemiştir. (İbn Sünni) 

En doğal probiyotik: Turşu suyunun faydaları nelerdir? Turşu suyuna bal ekleyip...

İLİŞKİLİ HABER

En doğal probiyotik: Turşu suyunun faydaları nelerdir? Turşu suyuna bal ekleyip...
Hz. Meryem'in doğumu nasıl oldu? Allah'a adayışın sembolü: Hz. Hanne'nin duası

İLİŞKİLİ HABER

Hz. Meryem'in doğumu nasıl oldu? Allah'a adayışın sembolü: Hz. Hanne'nin duası

BİR YORUM YAPIN 0