30 yaşından sonra metabolizma nasıl hızlandırılır?

Otuzlu yaşlarından sonra metabolizma, yavaşlamaya başlar. Peki, bunu engellemek mümkün mü? İşte uzmanların metabolizmayı hızlandıran öneriler...

Kilo vermek ya da daha sağlıklı yaşamak isteyen pek çok kişi metabolizmasının hızlanmasını ister. Ancak metabolizma hızı, yaş ilerledikçe yavaşlamaya başlar. Yaşam tarzınızda yapacağınız bazı değişikliklerle metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. 

- Ne kadar aceleniz olsa da mutlaka güne kahvaltı ile başlayın. Düzenli olarak yapılan kahvaltı, metabolik hızı yüzde 10-25 oranında artırır. 

- Pek çok beslenme ve diyet uzmanı öğün atlamanın metabolizmayı yavaşlattığını söyler. Atlanan öğünün yerine diğer öğün daha fazla yemek yenir ve vücuda aşırı bir enerji yüklemesi olur. Bu da yağ depolanmasını sağlayarak kiloya dönüşür. 

- Metabolizmayı yavaşlatan bir diğer problem, az su içmektir. Gün içinde ne kadar çok su içerseniz metabolizmanın o kadar hızlanır. 

- Hareketsiz yaşamda metabolik hızı yavaşlatır. Düzenli olarak yapılan hafif egzersizler, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. 

- Eğer metabolizmanızın daha çok hızlanmasını istiyorsanız daha fazla protein tüketmelisiniz. Bunun içinde süt ve süt ürünleri ile et fazlaca tüketilmesi gereken besinlerdir. 

- Yemeklere lezzet veren baharatlarda belli bir yaştan sonra yavaşlayan metabolizmayı hızlandırır. Özellikle kırmızı, biber ve hardal bu konuda uzmanlar tarafından önerilen baharatlardır. 

- Metabolizmayı hızlandıran bir başka besin ise kahvedir. Şekersiz ve kremasız olarak tüketilen kahve metabolizmayı hızlandırırken daha çabuk kilo vermenizi sağlar. 

Evde doğal misel su nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde doğal misel su nasıl yapılır?
Mikropların evde en çok gizlendiği yerler

İLİŞKİLİ HABER

Mikropların evde en çok gizlendiği yerler
Kıyafetlerle zayıf görünmenin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Kıyafetlerle zayıf görünmenin püf noktaları
Kumaş kolası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kumaş kolası nasıl yapılır?
Protein tüketerek nasıl zayıflanır?

İLİŞKİLİ HABER

Protein tüketerek nasıl zayıflanır?

BİR YORUM YAPIN 1

sosyolog 4 yıl önce

Bunların tamamı doğru. 11 gün su orucu tuttum. 11 gün boyunca çay kahve maden suyu dışında vucuduma hiçbir besin girmedi. 11 gün sonunda 9 kilo verdim. Yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak için burda yazılanları yaptım. Daha sağlıklı beslenerekte 1 ayda 5 kilo daha verdim. Toplamda verdiğim 14 kilonun 3 kilosu geri geldi. Gelen bu 3 kilonun su olduğunu düşünüyorum. 8 ay geçti aradan hala aynı kilodayım...