Çörek otu ile zayıflama yöntemi

Binbir derdin devası olan çörek otunu doğru tükettiğiniz takdirde kilo vermedeki inanılmaz faydalarını sizde net bir şekilde görebilirsiniz. Yoğurtla ya da sütle tüketildiğinde etkisini çok çabuk bir şekilde görebileceğiniz çörek otunu nasıl tüketmeniz gerektiğini sizler için derledik. Peki çörek otu zayıflatır mı, diyette çörek otu nasıl kullanılır? Çörek otunun faydaları! Çörek otu ile kilo verme...

Peygamber Efendimiz (SAV)'in çörek otu hakkında överek bahsettiği, "Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki, çörek otunda onun için bir deva bulunmasın." [Buhârî, Tıbb 7; Müslim, Selam 89, (2215); Tirmizî, Tıbb 5, (2042), 22, (2071)] hadis-i şerifinden anlaşıldığı gibi çörek otu oldukça önemli bir bitkidir. Ebu Hureyre (r.a) rivayetine göre, ''Siyah tanelerde (yani çörek otunda), ölümden başka her türlü hastalığa şifa vardır.'' sözünü Efendimiz (SAV) buyurmaktadır. Almanlardan birisinin çörek otu üzerine yaptığı 'Tabiattan gelen şifa kaynağı: Çörek otu' isimli bilimsel bir çalışmada, çörek otunun insan vücudu üzerinde ne kadar tesirli olduğu görülmüştür. Elde edilen çalışmalarda görülen çörek otunun faydaları, Peygamber Efendimiz (SAV)'in çörek otunu 'Ölümden başka her derde deva' olarak tanımlaması ile bir kez daha ne kadar yüce bir insan olduğunu gözler önüne sermektedir. İnsanlığın var oluşunda itibaren daha yeni yeni ortaya çıkan bu etkileri, Efendimiz (SAV) zaten asırlar öncesinde ümmetine bildirmişti. Sağlık açısından yararları olmasının yanı sıra kilo vermeyi kolaylaştırdığı da bilinen çörek otunu ya da yağını, sabahleyin aç karna öğle ve akşam öğünlerinden önce bir çay kaşığı kadar su ya da yoğurtla tüketebilirsiniz. Hızlı ve sağlıksız yapılan şok diyetler yerine doğal yollarla, gayet sağlıklı bir şekilde hedeflediğiniz kiloya sahip olabilirsiniz. Bunun için tercih edebileceğiniz yoğurt besini ile çörek otu ikilisini bir arada tüketerek etkili bir şekilde zayıflayabilirsiniz. Genelde mutfakta yemeklerde kullanılan çörek otu ile kilo vermek için biraz sabır ve gayret göstermelisiniz.

ACELE ZAYIFLAMAK İSTEYENLERE YOĞURT İLE ŞOK DİYET HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

çörek otu ile zayıflama

çörek otu ile zayıflama

Çörek otu ile zayıflama niyetindeyseniz gün içerisinde 2 veya 3 kase yoğurdu kesinlikle tüketmelisiniz. İştah kesme ve sağlıklı zayıflamanın en ideal bitkisi olan çörek otunun yoğurt ile ya da süt ile tüketilmesi tavsiye edilir.

Havanda ezerek un ufak edeceğiniz çörek otunu, yoğurt ile karıştırdığınızda iştahınızı azaltacak ve fazla yemek yeme isteğinizin önüne geçmiş olacaksınız.

PİRİNÇ YUTARAK ZAYIFLAMA YÖNTEMİNİN SIRRI İÇİN TIKLAYIN

çörek otunun faydaları

çörek otunun faydaları

ÇÖREK OTU NASIL ZAYIFLATIR?

- İçerisindeki güçlü antioksidanlar nedeniyle diyette tüketilebilecek ideal besinlerden biri olan çörek otu vücuttaki toksinlerin uzaklaştırılmasıyla kilo vermeye bir adım daha yaklaştırır. Ayrıca kan şekerini dengeleyerek obezite oluşumunun önüne geçtiği de bilinmektedir.

- Kilo açısından 'Su içsem bile yarıyor' diye düşünüyorsanız iştahınızı kontrol altına alarak kolay yoldan kilo verebilirsiniz.

- Ödem problemi ile karşı karşıya olan kişiler, mevcut ağırlıklarından fazlasını yansıtarak daha şişman bir görünümde olabilir. 

- Bağırsaklar üzerinde kaygan bir etkiye sahip olduğundan kabızlığı önler ve vücutta yağ birikmesine izin vermez.

- Başa çıkılamayan tatlı krizlerinin önüne geçerek insülin seviyesini dengeler.

- Metabolizmayı hızlandırma konusunda oldukça etkilidir.

- Kilo vermeyi sağlıklı yollarla gerçekleştirmeye yardımcı olur.

- Bağırsakların düzenli çalışmasında payı büyüktür.

ÇÖREK OTU İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ

Çörek otu ile kilo vermek için uygulayabileceğiniz basit ama etkili birçok yöntem var iken çörek otunu ağzınızda çiğneyerek direkt olarak vücuda karışma sağlayabilirsiniz. Güne başlamadan önce çay kaşığı ile çörek otunu ağzınıza atıp tamamı ezilene kadar dişlerinizle çiğnemeye çalışın. Çok iyi bir şekilde çiğnedikten sonra yutmalı ama bu eylemi her gün düzenli bir şekilde yapmalısınız.

Çiğneyerek değilde daha farklı bir şekilde tüketmek isterseniz 1 su bardağına 1,5 çay kaşığı çörek otu ekleyebilirsiniz. Üstü kapalı şekilde bir gece beklettikten sonra ertesi sabah uyandıktan 15 dakika sonra için.

ÇÖREK OTU DETOKSU NASIL YAPILIR?

Su bardağının içine 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip iyice karıştırın. Ardından üzerine 1 çay kaşığı bal döküp yeniden karıştırmaya devam edin. Karıştırdıktan sonra 1,5 tatlı kaşığı çörek otu döküp karışımı 15 dakika dinlendirin. Her gün en az bir en fazla 2 su bardağı detoks tüketerek kilo verebilirsiniz. 

Eğer önerilen miktarı aşarsanız iştah açıcı özelliği olduğundan yapmaya çalıştığınız diyet boşuna gidebilir...

Çörek otu besin değerleri

Çörek otu besin değerleri

DİYET GRİSSİNİ TARİFİ! ÇÖREK OTU İLE GRİSSİNİ NASIL YAPILIR?

evde çörek otlu grissini nasıl yapılır?

evde çörek otlu grissini nasıl yapılır?

MALZEMELER:

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı çörek otu veya haşhaş
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı toz maya ya da yaş maya

YAPILIŞI:

İçi derin bir kaba 2 su bardağı un, şeker, tuz, çörek otu ve kuru maya koyup güzelce birbirine geçmesini sağlayın. Ardından orta kısmı açıp ılık su ve zeytinyağı ekleyerak nazikçe yoğurun. Ele yapışmayacak gibi yoğurduktan sonra unu koyup üstü kapalı şekilde 1 saat dinlendirin. Mayalı hamuru unlanan tahtada oklava ile yarım cm kadar açıp keski ile 1 cm eninden şerit gibi kesin.

Şeritleri yuvarlayıp yağlı kağıda dizin, fırın 170 derecede ısıtılmış olsun. Her 2 tarafta kızardıktan sonra en kısık ayarda yarım saat daha pişirin. 

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI NELER?

- Bağışıklık sistemini güçlendirmeye birebirdir.

- Astım rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

- Kolon kanserinin gelişmesini önler.

- Kan şekerinin düzene girmesinde etkilidir.

- Saçlarda beyazlıkların oluşumunu engeller.

Temizlik hastalığı nedir? Temizlik hastalığının belirtileri nelerdir? Temizlik hastalığı tedavi

İLİŞKİLİ HABER

Temizlik hastalığı nedir? Temizlik hastalığının belirtileri nelerdir? Temizlik hastalığı tedavi
Hurma diyeti nedir? Hem sağlıklı hem kalıcı zayıflatan yoğurt ile hurma diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Hurma diyeti nedir? Hem sağlıklı hem kalıcı zayıflatan yoğurt ile hurma diyeti

BİR YORUM YAPIN 56

Fadile 1 yıl önce

Bende yaklaşık 1 aydır her sabah ac karnına 1 tatlı kaşığı corek otu yağını içiyorum 4 kilo verdim. Inanılmaz iştah kesiyor

Toplam 4 beğeni

Ayse 3 yıl önce

Tarçınlı türk kahveside kilo verdırıyor

Toplam 4 beğeni

Yasi 3 yıl önce

Ben 1 ayda 5 6 kılo civarı verdm.oda ramazan ayıydı.sahura kalkamıodm.sadece iftar yemegı yıyodum ekmek yemıyodm ama canım ne isterse o yemegı yıyodum kısmadım.bı baktım kılolar gıtmıs.kı normalde kılolu bır insan da degılım.o yüzden sanırım cok yqvas kılo verıorm.ama tek ögün beslenme,eger kı saglık prblemlerınız yoksa tavsıye ederm..

Toplam 4 beğeni

Mehmet 3 yıl önce

Kilo almayi yazmiyorsunuz hep zayiflamadan bahsediyorsunuz

Toplam 4 beğeni

Atilla 3 yıl önce

Ya arkadaş şu 2 kilo verdim,4 kilo verdim diyenler yokmu... biri onlara söylesin bağırsak 7 kilo ya kadar dışkı tutuyor insanda.

Toplam 12 beğeni

Beste 2 yıl önce

Ben 2 hafta düzenli kullandım 10 kg verdim

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun