Canan Karatay'dan şok eden yağ açıklaması!

Prof. Dr. Canan Karatay, Lahmacun en sağlıklı fast food olduğunu açıkladı. Ayrıca Karatay, doğal yağın kilo aldırmadığını ve doyana kadar yenilebileceğini de söyledi.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği "Sağlıklı Yaşam" konulu programda sağlıklı beslenme şekillerine yönelik kadınlara seslendi.

"DOĞAL OLAN HER ŞEYİ YİYEBİLİRSİNİZ"

Organikliği bozulmadığı sürece miktarına bakmadan dilediğinizce yemek yiyebileceğinizi belirten Karatay, şöyle konuştu:

canan karatay

canan karatay

"Doyuncaya kadar doğal olan her şeyi yiyebilirsiniz. Şanlıurfa'nın sade yağı dünyanın en sağlıklı yağdır. Çocuklara, hamilelere, korkmadan verebiliriz. Kalp krizini, kanseri önler vücudun sağlıklı olmasını sağlar. Dengeli olarak yağ yiyeceğiz. Bu yağı yedikçe dinçleşiriz, eklemler yağlanır. Çünkü eklemlerimiz, boynumuz ve dizlerimiz birer contadır. Conta yağlanmadan çalışmaz. Kireçlenme yağsızlıktan olur. Kilo alacağım diye yemiyorlar, tamamen bir tuzaktır.

Doğal yağ kilo aldırmaz, kilo verdirir, karaciğer yağını giderir, tansiyonu düşürür, alzaymır ve kanseri önler. Hasta değilseniz ve hareket ediyorsanız, yerel buğdayla yapılmış pide yiyebilirsiniz. Rafine un ile yapılan ekmeklere karşıyım. Rafine yağ, tuz ve şekere karşıyım. Sağlıklı ve gerçek gıda doyurur ve hücrelerimizi besler ama hakiki olmayan gıdalar hücreleri beslemediği için sürekli acıkırız."

en sağlıklı fastfood

en sağlıklı fastfood

''EN SAĞLIKLI FAST FOOD: LAHMACUN"

Karatay, sözlerine şunları da ekledi:

Yaz aylarında tarla patlıcanı, domatesi ve biberi istediğimiz kadar yiyebiliriz. Kış mevsimi geldiğinde de kış sebzeleri yiyeceğiz. Çiğ köfte sağlıklıdır. Çünkü pişmemiştir ve yanında turp ve yeşillik vardır. Zeytinyağı anne sütüyle hemen hemen aynıdır. Doğal pul biber rahatlıkla yiyebilirsiniz. Lahmacun en sağlıklı fast food. Çünkü içinde kıyma var, yağ var, sebze var, soğan var, karbonhidrat var."

BİR YORUM YAPIN 33

ali 4 yıl önce

Trafik kazası sonrası bir bardak dolusu ılık sade yağ içirdiler ve ertesi gün rahatça hareket edebildim.

hamur 5 yıl önce

lahmacun hamur işi değilmi nasıl kilo aldırmıyor anlamadım

Doğru Söylüyor 5 yıl önce

Eskiden tereyağını kolestrol yapıyor diye yasaklayıp yurtdışından vita yağlarını ithal edip halka yediren şahıslar yönetiyordu bu ülkeyi. Bu bayanın söylediklerini vita yağı ihtal misali para kaybettirdikleri kişiler dalga geçip yorumlarda küçük düşürme yöntemleri ile itibarsızlaştıracaklardır.

Toplam 5 beğeni

sağlık 5 yıl önce

Atın ölümü arpadan olsun canan hocam doğru söyler yemeklerde kulandığınız etler organik olursa insan üzerinde hiç bir zararı olmaz yeter'ki yediğimiz içtiğimiz organik olsun canan hocama katılıyorum .

Toplam 9 beğeni

akıncı 5 yıl önce

kendim kronik kalp hastasıyım.hocam ın dediklerini tutuyorum.Elhamdulillah iyiyim.karbonhidrat va hazır gıdalardan uzak durun

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun