Sigara böreği kaç kalori, kilo aldırır mı? Sigara böreği kızartmanın püf noktaları

Kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsanız farklılık olması açısından aklınıza sigara böreği yapmak geliyorsa sırf kilo alırım korkusuyla en sevdiğiniz lezzetten mahrum kalıyor olabilirsiniz. Ancak bunun da çaresi var; diyete uygun sigara böreği sarmak! Parmak yedirten lezzet olan sigara böreğinin kalorisini azaltacak öneriler neler? Diyet sigara böreği tarifi nasıl yapılır? Sigara böreği kızartmanın püf noktaları

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden sigara böreği, genelde zengin ve lüks kahvaltı sofralarında karşımıza çıkan enfes atıştırmalıklardan biridir. Türlü türlü kahvaltılıkların bulunduğu sofralarda sigara böreğine de yer verildiği zaman kişi kendisini yemekten alıkoyamıyor. Peynirli, patatesli, sade ve beşamel soslu mantarlı gibi birçok çeşidi olan bu böreklerin kilo yapıp yapmadığı merak konusudur. Böreği sarması biraz zahmetli olsa da mükemmel tadına rağmen yapmaktan vazgeçilmeyen bir atıştırmalıktır. Peki sigara börekleri çeşidine göre kaç kaloridir? Diyette sigara böreği yenir mi? Sigara böreği diyete uygun nasıl hazırlanır?

diyet sigara böreği tarifi

diyet sigara böreği tarifi

Yağda kızartılarak hazırlandığı için yüksek kalori içeren sigara böreklerinin sadece 100 gramı 360 kcal'a denktir, bu da yaklaşık bir porsiyon yani 4 adet böreğe denk gelmektedir. Kilo problemi olan kadınların normal tarfilere göre hazırlanan sigara böreklerinden uzak durması gerekirken diyet tarifiyle tadımlık yiyebilir. 

DİYET SİGARA BÖREĞİ TARİFİ

sigara böreği kilo yapar mı

sigara böreği kilo yapar mı

MALZEMELER

3 tane yufka
250 gram light beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Her bir yufkayı 16 parçaya ayırıp kenarda çatal ile beyaz peyniri ezin. İncecik doğradığınız maydanozları peynirle harmanlayıp karışıma yumurta ekleyip yeniden karıştırın. Üçgen şeklini verdiğiniz yufkaların arasında yarım kaşık kadar karışımı koyun ve sigara gibi hızlıca sarın. Yufkalar bittikten sonra fırın tepsisine yerleştirip, fırça yardımıyla azıcık sıvı yağ sürün ve kızartın.

Afiyet olsun...

DİYET SİGARA BÖREĞİNİN PÜF NOKTALARI

sigara böreği yapmanın püf noktaları

sigara böreği yapmanın püf noktaları

Sadece 1 adet yufkadan yapacağınız bu sigara böreğinde yufka ortalama 200 kcaldir. Her zamanki gibi kızartılan sigara böreği bol yağda hazırlanırken diyettekiler fırında pişirme yöntemini kullanmalıdır. İçine katacağınız peynirde yağ ve tuz olmamasına dikkat edilmelidir. Lezzet katması için ekleyebileceğiniz dereotu iştah keserken sindirim problemine de yardımcı olacaktır. Tok kalmanızı sağlayarak vücuttaki zararlı toksinlerin dışarı çıkmasını sağlar.

Metabolizmayı hızlandırıp daha kolay kalori yakmak için pul biber ekleyip fazla kilo alımını önleyebilirsiniz. 

SİGARA BÖREKLERİ ÇEŞİTLERİ VE KALORİ CETVELİ

diyet sigara böreği

diyet sigara böreği

Besin değerleri ve kalorileri:

100 gram sigara böreği 38.64 gram karbonhidrat,

100 gram sigara böreği 10.62 gram protein

100 gram sigara böreği 17.01 gram yağ içerir.

60 gram sigara böreği: 187 kcal

20 gram peynirli sigara böreği: 62 kcal

100 gram Fırında sigara böreği 229 kcal değerindedir.

BİR YORUM YAPIN 4

BEN 4 yıl önce

SİGARA BÖREĞİ YERİNE "ÇUBUK BÖREK" DESEK OLMAZ MI?

Aynur 3 yıl önce

Kesinlikle

Oğuz Düzgün 4 yıl önce

Sigara Böreği yerine Kalem Böreği kelime öbeğini kullanmamız durumunda, Kalem Böreğini çok seven çocuklarımızın "sigara"yı içselleştirmesini önlemiş oluruz diye düşünüyorum. İyi Ramazanlar...

Toplam 7 beğeni

Bilal 4 yıl önce

misvak böreği desek daha iyi olur..

Toplam 1 Beğeni