Peygamberimiz iftarı nasıl yapardı? Orucu hurma ile açmanın bilimsel faydası

Ramazan ayında Peygamber Efendimiz'in (SAV) bazı zamanlarda orucunu hurma ile açtığı bilinmektedir. Bilimsel taraftan bakılınca iftara hurma ile başlamanın faydaları şaşkına çeviriyor! Peki oruç neden hurma ile açılmalı? Peygamber Efendimiz (SAV) iftarı nasıl yapardı? İşte tüm detaylar...

Yardımseverliğin ve paylaşmanın ön planda olduğu Ramazan Ayında, usulüne uygun şekilde ibadetler yapılmalı, aynı zamanda Peygamber Efendimiz'in (SAV) sünnetleri yerine getirilmelidir. Peygamber Efendimiz'in (SAV) Ramazan ayında yaptığı ibadetler (Teravih, itikaf, oruç ve zikirler) layığıyla yerine getirilmeli ve sevabı yalnızca Allah'tan (c.c) ümit edilmelidir. Müslümanlar Allah'ın farz kıldığı oruç ibadetini gerçekleştirirken yalnızca ağzını değil dilini de tutmalı, kötü söz söylememeli ve kalp kırmamalıdır. Aynı zamanda nefsi terbiye etme ayı olduğundan olabildiğince sevap işlemeli ve günahlardan uzak durmalıyız. Bu ayda müekked sünnet olan Teravih namazlarını kılmalı ve Kuran-ı Kerim Ramazan ayında bulunan Kadir gecesinde indiği için bol bol okunmalı. Mukabelede karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuma ve dinleme ile 30. günün sonunda indirilen hatimlerin duası yapılmalıdır.

Peygamberimizin Ramazan ibadetleri! Peygamber Efendimiz (SAV) Ramazanı nasıl geçirirdi? İLİŞKİLİ HABERPeygamberimizin Ramazan ibadetleri! Peygamber Efendimiz (SAV) Ramazanı nasıl geçirirdi?

Peygamber Efendimiz (SAV)'in sünnetlerini sık sık uygulamaya gayret göstermeliyiz. Ramazan ayında Peygamberimizin sahur ve iftar adabını öğrenmeli, O (SAV) ne ile oruç açıp, hangi duayı okuyorsa bizler de onları uygulamaya çalışmalıyız.

PEYGAMBERİMİZ (SAV) ORUCUNU NASIL AÇARDI? PEYGAMBERİMİZİN İFTAR DUASI...

İftara nasıl başlanmalı? Peygamberimiz iftar nasıl yapardı? orucu hurma ile açmanın faydaları

İftara nasıl başlanmalı? Peygamberimiz iftar nasıl yapardı? orucu hurma ile açmanın faydaları

Peygamberimizin sahur duası! Sahurda okunacak dualar nelerdir?İLİŞKİLİ HABERPeygamberimizin sahur duası! Sahurda okunacak dualar nelerdir?

Hadis-i şeriflere baktığımızda sergilediği davranış ve söylediği hikmetli sözlerle örnek almamız gereken Peygamber Efendimiz'in (SAV) sünnetlerine hayatımızda sık sık yer vermeliyiz. Peki bunun için en kolay ne yapabiliriz? İşte uygulayanı zorlamayacak örnek...

Peygamberimiz nasıl uyur ve otururdu? Yüz üstü yatmak günah mı? Oturma ve uyuma adabı...İLİŞKİLİ HABERPeygamberimiz nasıl uyur ve otururdu? Yüz üstü yatmak günah mı? Oturma ve uyuma adabı...

Peygamber Efendimiz (SAV), orucunu bozacağı vakit şu duayı edermiş:

"Allahümme leke sumtü ve alâ rızkıke eftartü." (Ey Allah’ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.)” (Ebû Dâvud)

Mervan ibni Salim, ibni Ömer (r.a) rivayetine göre, Peygamberimiz (SAV), orucunu açınca şöyle derdi buyuruyor: “Susuzluk gitti, damarlar ıslandı, inşaallah Teâlâ sevap kesinleşti.” Hadisin râvisi Rezin, duanın başına "Elhamdülillah" kelimesini ilave etti. (Ebu Dâvud)

hurmanın faydaları neler? Orucu hurma ile açmanın fazileti

hurmanın faydaları neler? Orucu hurma ile açmanın fazileti

Selmân İbni Âmir (r.a)'ın rivayetlerine göre Peygamberimiz (SAV), şöyle buyurdu: "Biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın; çünkü hurma bereketlidir. Eğer hurma bulamazsa orucunu su ile açsın; çünkü su temizdir." (Tirmizi)

ORUCU NEDEN HURMA İLE AÇMALIYIZ? İŞTE BİLİMSEL BOYUTU...

peygamberimiz iftarı nasıl yapardı? Hurmanın fazileti

peygamberimiz iftarı nasıl yapardı? Hurmanın fazileti

Hurmanın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hurma maskesi evde nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERHurmanın cilde ve saçlara faydaları nelerdir? Hurma maskesi evde nasıl yapılır?

Peygamber Efendimiz (SAV), namaz kılmadan önce orucunu hurma ile açarmış. Kuru ya da yaş olmak üzere iki çeşidi bulunan hurma yoksa birkaç yudum su ile açarmış. İşin bilimsel boyutuna baktığımızda, gün boyu aç ve susuz kalan kimsenin özellikle de karaciğer deposunun dolu olması gerekir. Sahurda tüketilen yiyecek ve içecekler ise kişiyi yalnızca 6 saat yatıştırmaktadır. İftar vakti orucunu hurma ile bozan kimsenin karaciğerindeki bitmiş olan şeker anında takviye edilir.

Sağlık açısından türlü türlü faydasının olduğu bilinen hurmada fruktoz gibi maddeler direkt olarak karaciğere ulaşarak beyne ve diğer organlara yayılmayı kolaylaştırır. Bu sayede kişinin ihtiyaç duyduğu enerji yerine getirilmiş olur. Aç karnına hurmayla değil de başka bir gıdayla başlanırsa iftar açılırsa, bağırsakların şekeri emmesi saatleri alacak ve sindirim problemi oluşturur.

BİR YORUM YAPIN 2

temel 1 yıl önce

o zaman yiyecek mi var idi ne bulursan onu yer idi belki o zaman hurma saglik icin iyi yararli idi su an riski yeme ilacli ve her hilesi var dogal bulursan belki faydasi var da cok satilana neler yapiyorlarmis onu yedigin zaman zaten babayi yersin riski

Özkan 4 yıl önce

Efendimiz (s.a.v) ne dediyse haktır.

Toplam 9 beğeni