Bina analizi nasıl yapılır? Ev taşırken dikkate alınması gerekenler...

Taşıma evresinde taşınacağınız evin kalitesini ölçmek için bazı analizleri göz ardı etmemeniz yaşam kaliteniz için oldukça önemlidir. Peki, oturduğunuz konutların veya taşınacağınız binaların dayanıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte, belli başlı tüyolar...

Ev taşıma süreci zorlu olduğu kadar yorucu da olabiliyor. Evinizi taşımadan önce dikkat etmeniz gereken hususlar ilerideki yaşam kalitenizi artırabilir. Bu nedenle bir evden bir eve taşınırken başka bir evde yaşayacağınız bir süreç başlamaktadır. Taşınacağınız veya oturduğunuz binanın kalitesini anlamak için aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyunuz. Taşınma sürecinde yapılması gerekenler nelerdir? Neler yapılmalıdır? Oturduğunuz binanın kalitesi nasıl anlaşılır? Yeni taşınanlara özel ev temizliği önerileri için sayfamıza göz atınız...  Merak ettiğiniz sorular için sayfamızda sizlere belli başlı tüyolar sunuyoruz. İşte, yanıtlar...

Ev taşırken nelere dikkat edilmelidir?

Ev taşırken nelere dikkat edilmelidir?

BİNA KALİTESİ ANALİZİ NASIL YAPILIR? BİNANIN KALİTESİ NASIL ANLAŞILIR?

- Fatura ve benzeri evrakların kopyasının yanınızda bulundurunuz. Evden ayrılma halinden en az bir hafta kadar saklayınız.

- Evin boyasına bakınız. Kalitesiz bir boya (Kireçten) çabuk atabilir. Ve rutubete dayanmaz.

- Duvar boyasının kaliteli olup olmadığını anlamanız için nemli bir bezle duvarı silmeye çalışınız. Duvarın izi çıkıyor hatta duvar tortuları dökülüyorsa kaliteli olmadığına işarettir.

Taşınma sırasında nelere dikkat edilir

Taşınma sırasında nelere dikkat edilir

- Taşındığınız yeni evin tuvaletini ve banyosunu kontrol ediniz. Su tesisatının bozuk olmadığına emin olunuz.

- Bir diğer kontrol elektrik sistemidir. Elektriğin her odada aynı akıma sahip olup olmadığına bakınız.

- Evin rutubete karşı dayanaklı olup olmadığını kontrol ediniz. Rutubet çeken bir ev kirada oturuyor olsanız dahi sağlığınızı ve dahi yaşam kalitenizi tehlike altına alabilir.

Bina analizi nasıl yapılır

Bina analizi nasıl yapılır

- Depreme dayanıklılığına bakınız. Taşınacağınız binanın çok eski olmadığına özen gösteriniz. Kirası uygun maliyet dahi olsa dönüşüm olmaya yakın binaları tercih etmeyiniz.

- Pencere ve kapılarını kontrol ediniz. Kışın özellikle ısıya dayanıklı camlar elektrik veya doğalgaz masrafınız için tasarruflu olacaktır.

Halının püskülü nasıl korunur? Halı püskülü nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Halının püskülü nasıl korunur? Halı püskülü nasıl temizlenir?

BİR YORUM YAPIN 0