Maydanozun faydaları nelerdir? Maydanoz saplarını sakın kesip atmayınız! Maydanoz suyu...

Maydanoz hem sindirim için hem de cilt için vazgeçilmez bir besindir. Peki maydanozun faydaları nelerdir? Maydanoz, sarımsak ve limon ayrı ayrı birer antiseptik, antioksidan ve antibakteriyel doğada bulunan en güçlü besin olan bu üçlü bir araya geldiğinde inanılmaz faydalar sağlar. Toksin atmada etkili bir besindir. Uzmanlar maydanoz saplarını çöpe atmak yerine doğal kürler elde edilebileceğini vurguluyor.

Zararlı virüslerle vücudun savaşmasında en etkili olan bitkilerden biri maydanozdur. Anti-enflamatuar etkiye sahip bu bitki ağız kokusundan kanser önlemeye kadar birçok faydası vardır. Uzmanlar 2 hafta boyunca düzenli maydanoz suyu tüketildiğinde vücutta meydana gelecek şifaları açıkladı. Yıl içerisinde Ağustos ve Eylül ayları arasında yetişen maydanoz, rutubetli ve sulu toprakları sever. Kendine özgü bir kokuya sahip olan maydanoz, en çok diş ağrısı ve ağız kokusu gibi durumlarda doğal ilaç olarak tercih edilir. Tohumu ayrı kullanılan maydanozun yağı da cilt hastalıkları için oldukça fayda sağlar. Maydanoz içeriğinde uçucu yağ, aplin ve glikoz bulunmaktadır. Maydanozun bir kaç çeşidi bulunur. Ayrıca müsilaj bakımından da oldukça zengindi. Müsilaj vücuttaki enfeksiyonu atmada etkili bir maddedir. Bu sayede maydanoz mide hastalıkları içine en etkili doğal besindir. Uzmanlar özellikle vücuttaki toksinleri atmak için maydanoz suyu tüketilmesini tavsiye eder. Kemik ve kaslardaki iltihaplanmaları engelleyen maydanoz, herkesin bildiği gibi tırnakların güçlenmesini sağlar.  

maydanoz

maydanoz

MAYDANOZ SAPLARINI SAKIN ATMAYINIZ!

Yağ oranı az olan maydanoz sapı tam bir kalp dostudur. Kötü kolesterolü düşürerek damar tıkanıklığının önüne geçer. Maydanoz sapını kaynatıp süzdükten sonra içine limon sıkıp tüketebilirsiniz. Böylece faydasını tam almış olursunuz. Aynı zamanda maydanoz saplarını kesip yoğurtla karıştırarak içerisine limon sıkıp tükettiğinizde sindirimi düzenler. Maydanoz sapları çiğ olarak sade de tüketilebilir. Kemik sağlığını güçlendiren maydanoz sapı özelikle tırnakları güçlendirir. Maydanoz sapı suyu böbrekleri temizleyerek, idrar yolu enfeksiyonlarını önler. 

MAYDANOZUN FAYDALARI NELEDİR? 

- A ve C vitaminleri bakımından zengin olan maydanoz göz sağlığı için oldukça etkilidir. Beta karoten göz içerisindeki sıvıyı dengeleyerek katarak ve tansiyon gibi önemli hastalıkların oluşmasını engeller. Uzmanlar bu yüzden düzenli maydanoz tüketilmesini tavsiye eder. 

- Güçlü bir anti-oksidan olduğundan kan akışını dengeler. Bu sayede kalp ve damar sağlığını korur.

- Karaciğer vücuttaki en önemli organlardan biridir. Vücutta biriken tüm toksinleri toplayarak atma görevine sahip olan karaciğer bazı sebeplerden ötürü deforme olur ve toksinler içeriğinde birikmeye başlar. Ancak düzenli tüketilen maydanoz bu gibi olumsuzlukların yaşanmasını önler. 

maydanozun faydaları

maydanozun faydaları

- Sindirimin için etkili olan maydanoz, yüksek lif sayesinde kilo vermek isteyenler için ideal bir besin kaynağıdır. Kabızlık gibi sorunları çözmede etkili olan maydanoz ayrıca mide asidini dengeleyerek ülser ve reflü gibi günümüzde yaygın olan rahatızlıkların yaşanmasını engeller. 

- Eklemlerde biriken toksinler ödemlere neden olur. Bu da vücut hareketlerini zorlaştırır. Maydanoz vücuttaki toksin birikimi önlediğinden bu gibi rahatsızlıkların yaşanma ihtimalini düşürür. 

maydanoz suyunun faydaları

maydanoz suyunun faydaları

- Adet dönemlerinde özellikle ağır sancılı geçen süreci azaltmak için maydanoz en etkili doğal ilaçtır. 

- İçerdiği güçlü maddeler sayesinde hem cilt hem saç için yenileyici etki gösterir. Saç hücrelerini yenileyerek kepeklenmeyi önler. Aynı zamanda saç kırıklarını onararak daha parlak görünüm kazandırır. Cilt dermisindeki hücrelerin yenilenmesinde etkili olan maydanoz, dökülme kırışma gibi belirtilerin etkisini azaltır.

maydanoz suyu

maydanoz suyu

BİR HAFTA BOYUNCA MAYDANOZ SUYU İÇERSENİZ NE OLUR?

- Vitamin ve mineral eksiği olan kişilerin vücutlarındaki serbest radikaller fazla olduğundan sürekli hastalığa yakalanma riski altındadırlar. Maydanoz içerdiği antioksidan sayesinde kandaki bu serbest radikallerin oranını dengeler. Ayrıca içerdiği flavonoidler bağışıklık sistemindeki sağlıklı hücrelerin sayısını artırarak vücudu kanserli virüslere karşı kalkan oluşturur.

- Maydanoz suyu aynı zamanda midedeki asidi nötralize ederek ağız kokusunu ve yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltır. Anti-mutajen özelliğe sahip maydanoz tükürük bezlerindeki zararlı bakterilerin sayısını da azaltır. 

maydanoz suyu

maydanoz suyu

- Bağırsak ve midede fazla tutulan tuzu enzimleyerek diğer organları zarara uğratmadan vücuttan atar.

- Ödem atmada birebir faydası olan maydanoz, bir hafta boyunca düzenli bir şekilde suyu tüketildiğinde idrar yolu ile vücuttaki tüm iltihabı atar. Ayrıca karaciğeri temizleyerek cilt hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

- Ayrıca maydanoz suyu ile haftada bir kez saçlarınızı yıkadığınızda saç köklerinizin güçlendiğini ve saç dökülmelerinin azaldığını göreceksiniz.

maydanoz sarımsak ve limon

maydanoz sarımsak ve limon

MAYDANOZ SARIMSAK VE LİMON KARIŞIMI NE İŞE YARAR?

Alternatif tıpta bazı hastalık için özel ve güçlü karışımlar yapılır. Bunlardan en etkilisi ile maydanoz, sarımsak ve limon karışımıdır. Sarımsak, maydanoz ve limon doğada bulunan en güçlü antiseptik ve antibakteriyeldir. Bu özellikleri sayesinde damarların tıkanmasını ve sertleşmesini önler. Bunun yanı sıra vücuttaki tüm toksinleri atarak karaciğer ve akciğeri de dezenfekte eder. Uzmanlar bu kürün düzenli tüketilmesini vurguluyor. Aynı zamanda;

- Damarları güçlendirdiği için kalp sağlığını olumlu etkiler. 

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Üst solumun yolları hastalıklarına karşı vücudun direncini artırır.

- Vücutta iltihap birikimini engelleyerek, ödem oluşumunu önler. 

- Romatizma, eklem, kas ve kemik ağrılarına iyi gelir.

- Beynin konsantre gücünü artırır.

- Hücrelerin yaşlanmasını engeller.

maydanoz besin değeri

maydanoz besin değeri

Yaban mersinin cilde faydaları nelerdir? Yaban mersini ile yapılan cilt bakım maskeleri

İLİŞKİLİ HABER

Yaban mersinin cilde faydaları nelerdir? Yaban mersini ile yapılan cilt bakım maskeleri

BİR YORUM YAPIN 0