Divriği Ulu Cami nerededir? Divriği ulu cami en belirgin özelliği...

Sivas'ın Divriği ilçesinde bulunan maneviyatı turistler tarafından da yoğun ilgi gören Divriği Cami, herkes tarafından görülmeyi ve ziyaret edilmeyi hak ediyor. Şaşırtıcı bir özelliğe sahip olan bu mucizevi Divriği Cami hakkındaki tüm ayrıntıları haberimizin içeriğinde sizlerle paylaşıyoruz. Divriği Ulu Cami nerededir? Divriği Ulu Cami'nin özelliği nedir? İşte, tüm detaylar...

Ulu Camii, Süleyman Şah'ın oğlu Ahmet Şah tarafından Darüşşifa ise eşi Melike Turan Melek tarafından inşa edilmiştir. Yapımı 15 yıl süren 1243 yılında inşası tamamlanan bu caminin Anadolu Selçukluları döneminde yapıldığı bilinmektedir. Divriği Ulu Cami nerede bulunmaktadır? Nasıl gidilmektedir? Divriği Ulu Cami hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte, Divriği Ulu Cami hakkında bilinmesi gerekenler...

Divriği Ulu Cami

Divriği Ulu Cami

DİVRİĞİ ULU CAMİ NEREDEDİR? NASIL GİDİLİR?

Sivasın Divriği ilçesinde bulunan oldukça ünlü olan Ulu Cami'ye, Türkiye’nin herhangi bir yerinden otobüs ile gidebilirsiniz. Sivas ile Divriği arası saatte bir hizmet veren iki minibüs firması bulunmaktadır.

DİVRİĞİ ULU CAMİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Ulu Cami Darüşşifa

Ulu Cami Darüşşifa

Camiye bitişik olan bu bölüm içerideki kanaldan gelen su sesi ve  akustiğinde çalınan ney ile akıl-sinir hastalarının tedavilerinde kullanılmış daha sonra medrese olarak hizmete geçmiş yapmıştır. Camiyi yaptıranların ailelerinin ve mimarların kabirlerinin burada olduğu biliniyor.

Ulu Cami Minber

Ulu Cami Minber

Caminin inşa edildiğinden bu yana kullanılan minber en uzun ömürlü ağaç olan abanoz ağacından yapılmıştır. Yıllar geçtikçe özünü korumaktadır. Yapımının 13 yıl sürdüğü biliniyor.

Divriği Ulu Cami - Cennet Kapısı

Divriği Ulu Cami - Cennet Kapısı

Cami sınırlarında 3, Darüşşifa da ise 1 tane olmak üzere toplamda 4 kapısı bulunmaktadır. İhtişamlı görünüme sahip olan "Cennet Kapısı" bunlardan birisidir. Altında ateş yanan kazan motif cehennemi, diğer tüm motifler ise cenneti tasvir etmektedir.

Divriği Ulu Cami - Batı Kapısı- Gölge Silüeti

Divriği Ulu Cami - Batı Kapısı- Gölge Silüeti

Caminin Batı Kapısı bölümünde kapının mimari özelliklerine bağlı olarak Mayıs ile Eylül ayları arasında ikindi namazından 45 dakika önce insan siluetinin belirdiği turistler tarafından görülmesinin yanı sıra güvenilir kaynaklardan siluetin fotoğraflarına ulaşılmaktadır. Güneş ışınlarının geliş açısına göre Batı Kapısına yansıyan gölge erkek veya kadın olarak değişkenlik göstermektedir.

Batı Kapısı- Bayan Silueti

Batı Kapısı- Bayan Silueti

İran Zülbiye tatlısı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

İran Zülbiye tatlısı nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0