Çinekop nasıl pişirilir? En kolay çinekop balığı pişirme yöntemi! Fırında çinekop tarifi

D vitamini bakımından oldukça zengin ve kış aylarında tam da mevsimi olan çinekop balığıyla muhteşem bir lezzet hazırlamak ister misiniz? Kokusu buram buram olan ve diyetisyenlerin de mutlaka bir öğün olarak tercih edilmesini önerdiği fırında enfes çinekop balığının tarifi haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Balık hem çok sağlıklı hem de doğru malzemelerle buluştuğunda tadına doyum olmaz bir hale gelecek kadar da lezzetli oluyor.  Bu lezzetli balıkların arasında vitamin deposu olan çinekop da yer alıyor. Aralık ve ocak aylarında tezgahlarda en sık gördüğümüz balıklardan biri çinekoptur. Lüferin 11 ila 15 santimetre boyundaki haline verilen isim olan çinekop (ya da çinakop) çok lezzetli bir balıktır. Ancak balıkların büyüyüp lüfer olunca yenmesi, denizlerimizdeki balıkların neslinin uzaması açısından daha doğru bir harekettir.  Çinekop genellikle ya fırında buğulama yapılarak ya da tavada kızartılarak pişirilir. Buğulama hem balığın lezzetinin korunmasını sağladığı hem de daha düşük kalorili olduğu için daha sık tercih edilir.

  • Fırında çinekop yapılırken balığın yanı sıra havuç, patates, soğan gibi sebzeler tepsiye eklenebilir. Balık zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzla lezzetlendirilir. Yanında yalnızca bir salatayla sunabileceğiniz pratik fırında çinekop tarifi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığının tavada ve fırında tarifiİLİŞKİLİ HABERPalamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığının tavada ve fırında tarifi

FIRINDA ÇİNEKOP TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet çinekop
4 diş sarımsak
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 dal biberiye

fırında çinekop tarifi

fırında çinekop tarifi

Mezgit balığı en kolay nasıl pişirilir? Fırında ve tavaya yapışmayan mezgit balığı tarifiİLİŞKİLİ HABERMezgit balığı en kolay nasıl pişirilir? Fırında ve tavaya yapışmayan mezgit balığı tarifi

YAPILIŞI

Sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin. Bir kabın içerisine sarımsak, biberiye, zeytinyağı ve baharatları bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. 

Ardından çinekopların üzerine tuz serperek zeytinyağlı karışımla güzelce ovalayın.

Hazırlanan balıkları yağlı kağıt serili tepsiye dizip(Bu adımda dilerseniz yanına sevdiğiniz sebzeleri koyabilirsiniz) 180 derecede 15 dakika kızarana kadar pişirin.

Pişen balığı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0