Mevsim salatası nasıl yapılır? Mevsim salatası yapmanın püf noktaları

Her yemeğin yanına yakışacak, üstelik sıfır kalori olan mevsim salatası diyette olanların da rahatlıkla tüketebileceği bir tarif. Renklerin birbirine olan uyumu ile sofraları süsleyen ve iştah açan mevsim salatası sağlıklı olmasıyla da gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir besin. Peki mevsim salatası nasıl yapılır? Mevsim salatasının içerisinde hangi sebzeler vardır? Tarifi haberimizin detaylarında.

Ana yemeklerin en lezzetli eşlikçisi olan salatanın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Gönlümüzde çoban salatanın yeri bir başka olsa da, farklı tatlar denemeyi sevenler için de önerilerimiz var.  Sofraların vazgeçilmez bir parçası olan salatalar, hem mideyi rahatlatırken hem de şişkinliğin önüne geçiyor. Mevsim salatası da dört mevsim yapılabilecek enfes bir tarif. Kısa sürede yapabileceğiniz mevsim salatası Et yemekleriyle, bakliyatlarla birbirlerini çok güzel tamamlarlar. Özellikle kuru fasulye, nohut gibi bakliyatların yanında muhteşem olan mevsim salatasının pratik tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Salata sosu nasıl yapılır? En kolay salata sosu tarifi İLİŞKİLİ HABERSalata sosu nasıl yapılır? En kolay salata sosu tarifi

MEVSİM SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

5-6 yaprak kıvırcık
3 adet havuç
1 kutu mısır
Mor lahana
Yarım demet maydanoz
1 turp
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Tuz

mevsim salatası nasıl yapılır

mevsim salatası nasıl yapılır

Balığın yanına iyi giden en kolay salata tarifleri!  Balığa en çok yakışan 5 salata tarifiİLİŞKİLİ HABERBalığın yanına iyi giden en kolay salata tarifleri! Balığa en çok yakışan 5 salata tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle tüm malzemeleri bol suyun içerisinde güzelce yıkayın.

Ardından turp ve havucu rendeleyin. Marul ve mor lahanayı ince ince doğrayın.

Derin bir karıştırma kabının içerisine bu hazırlanan malzemeleri koyup, harmanlayın.

Tuz ve limon suyu, zeytinyağını da ayrı bir kabın içerisinde karıştırıp salataya ilave edin.

Hemen servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

MEVSİM SALATASI YAPMANIN PÜF NOKTALARI

  • - Salatanızı önceden yapacaksanız tuz, limon, yağ gibi malzemeleri en son eklemelisiniz. Çünkü limon salatanın sulanmasına ve sebzelerin kötü bir görünmesine neden olacaktır.
  • - Mevsim salatanıza damak zevkinize göre malzeme ekleyebilir, istemediklerinizi malzeme listesinden çıkartabilirsiniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0