Hayırlı eş ve evlilik duası! Yeni evlenecek olanlar için okunacak dua

Hayırlı eş ile yapılabilecek doğru bir evlilik, hem dünyayı hem de ahireti güzelleştirecek en güzel durumlardan biridir. Hayırlı bir evlilik gerçekleştirmek isteyen çiftlerin mutluluğu için dinimizde tavsiye edilen dualar vardır. Biz de sizler için hayırlı eş ve evlilik için tavsiye edilen duaları araştırdık. Peki hayırlı eş ve evlilik duası nedir? İşte mutlu ve huzurlu evlilik için okunacak dualar...

Dinimiz üzere evlenip hayırlı bir yuva kurmak isteyen çiftlerin Allah (c.c)'un rızasını gözeterek yapacakları evlilikte okunması tavsiye edilen bazı dualar vardır. Zinadan ve haramlardan korunmak için özellikle de gençler için kalkan olan evlilik ile ilgili pek çok ayet ve hadis bulunmaktadır. İmanını garantiye almak isteyen kimseler için büyük bir kurtarıcı olan evlilikle ilgili "Kim evlenirse imanın yarısını tamamlamış olur; kalan diğer yarısı hakkında ise Allah’tan korksun!" (Heysemî, IV, 252) hadis-i şerifi mevcuttur. Bunun yanı sıra Kuran-ı Kerim'deki Rum suresinde geçen ayet-i kerimede "Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır." (Rum, 30/21) buyrulmaktadır.

Her hayırlı işin başı olan besmele-i şerif aslına baktığımızda duaların özüdür. Rahman ve Rahim isimlerinin bir arada zikredildiği ''Bismillahirrahmanirrahim'' duası ile Allah'tan samimi ve içten şekilde istekler niyaz edilebilir. Evlenmeye karar veren çiftlerin hayırlı bir yuva kurmaları yolunda okuyabilecekleri bazı dua tavsiyeleri bulunmaktadır.

Bekarlar için evlenme duası! Evlilikte Taha Suresinin fazileti nedir? Hayırlı kısmet açma duasıİLİŞKİLİ HABERBekarlar için evlenme duası! Evlilikte Taha Suresinin fazileti nedir? Hayırlı kısmet açma duası

HAYIRLI EVLİLİK İÇİN OKUNACAK DUA! HAYIRLI EŞ İÇİN DUALAR...

Allah yolunda hayırlı bir evlilik gerçekleştirmek isteyenler için doğru eş seçimi çok önemlidir. Evlenileceği zaman karşı cinste bakılması gereken en öncelikli özellik güzel bir ahlaka sahip olmasıdır. İçinde Allah korkusu olan bir kişi kimseye zarar veremez. Daha sonrasında mal, mülk, makam ve aile yapısına bakılmalıdır. Eğer tüm kriterler dini ölçüler çerçevesinde ise o kişi üzerinde karar sabit kılınabilir ve örnek olarak şöyle dua edilebilir:

"Rabbim bu kısmetim hayırlı ise benim eşim olsun değil ise o kişiden beni soğut. Bu durum için seni vekil ediyorum ya Rabbim."

Furkan suresi 74. ayeti​

 رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا...

Okunuşu: "...Rabbena heb lena min ezvacina ve zurriyyatina kurrete a'yunin vec'alna lil muttekine imama.

Anlamı: "...Rabbimiz! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla ve bizi takvâ sahiplerine önder kıl!"

YENİ EVLENECEK KİMSEYE OKUNACAK DUA

Yuva kurma duası! Evlenecek kimselerin okuması gereken dua

Yuva kurma duası! Evlenecek kimselerin okuması gereken dua

İslamiyetİLİŞKİLİ HABERİslamiyet'e göre eşler arasındaki muhabbet nasıl olmalı?

Mutlu, huzurlu ve hem dünya hem ahirette olmak üzere iki cihan saadetiyle beslenerek devam ettirilmesi istenen evlilik için muhteşem bir dua mevcuttur. Rivayetlerden nakledilen bilgilere göre Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), yeni evlenen kimseleri tebrik edeceği zaman şu duayı okurmuş:

Okunuşu: Bâreka’llâhü leke ve bâreke aleyke ve ceme‘a beynekümâ fî hayr.

Anlamı: Allâh senin için bereketli kılsın ve bereketini dâim etsin. İkinizin arasını hayırla birleştirsin. (Tirmizî)

MUTLU EVLİLİK İÇİN ESMAÜL HÜSNA! EVLENMEK İÇİN OKUNACAK DUA

Evlenmek için okunacak dua

Evlenmek için okunacak dua

Allah (c.c)'un birbirinden güzel esmalarından olan 3 tanesi ile Haşr suresinin son 3 ayeti hayırlı evlilik için okunması tavsiye edilen zikirlerdendir. Besmele ile başlayan evlenme duasında daha sonra esmaların ve ayetlerin okunmasına geçilir. Her esmanın 7’şer kez zikredilirken ayetlerin de 1'er defa okunması önerilir.

El-Vedud esması "seven ve sevilmeye layık"

El-Cami esması "istediği varlığı, istediği zaman, istediği yerde toplayan"

El- Mucib esması ise "kullarının dualarına karşılık veren" anlamındadır.

Esma-ül Hüsna'dan bu isimlerin zikredilmesi Haşr Suresi'nin 22. ayetinin okunmasıyla beraber yapılması tavsiye edilir.

Haşr Suresi 22 ayet:

Huvallahullezi la ilahe illa huve, alimul gaybi veş şehadeh, huver rahmanur rahim.

هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ

O, kendisinden başka ilah olmayan Allah'tır. Görünmeyeni ve görüneni bilendir. O, Rahmeti Bol ve Kesintisiz olandır.

hayırlı evlilik duası

hayırlı evlilik duası

Güzel bir gusul abdesti alındıktan sonra Allah rızası için 6 rekat namaz kılınır. (Yatsıdan sonra kılınması önerilir.) Allah'a hamd eip Efendimize salatu selam getirdikten sonra 7 kez "Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî." okunur. Ardından Taha süresinin ilk 12 ayeti 21 defa okunur, yeniden salavat okunur ve istenen şey söylenir.

7 gün boyunca her vakit namazın bitiminde 7 kez "Allahümme ente halaktenî ve ente tehdînî ve ente tut’imunî ve ente tesgînî ve ente tümîtünî ve ente tuhyînî." okunur. Taha suresinin 12 ayeti 21 defa okunur ve salavat çekilerek istek tekrarlanır.

BİR YORUM YAPIN 51

Mecnun 4 ay önce

5 vakit namaz sonrası,teheccüd vakti çok dua ediyorum,henüz evlilik nasip olmadı,yaş oldu 35,umut kaybetmek yok dua etmeye devam ediyorum.Allâh-u Te’âlâ her kişiye kişinin dengi dostlar ve eş nasip eylesin

Toplam 6 beğeni

dindar 5 ay önce

ela

Fırat 5 ay önce

Rabbim hayırlı kısmetler cıkarsın. Nasip etsin inşAllah.

Toplam 1 beğeni

Ğözde. Yığcı 6 ay önce

Benim kısmetim açılmıyor. Ne yapmam. Lazım. Dua. Ediyorum. Kısmetim açılmıyor. Falda. Çıkmıyor. Dua etsem olurmu. Tütsü. Yapsam olurmu.

Toplam 4 beğeni

Esmaesma 6 ay önce

Bende öyle dua ediyorum emreern

Yorumların Tümünü Okuyun