Sınava girmeden önce okunacak dualar! Zihin açıklığı ve başarı için kısa sınav duaları...

Sınav günü ailelerin çocuklarındaki zihin açıklığını arttırmak için okuyabileceği ve adayların sınav öncesi muhakkak okumaları tavsiye edilen kısa duaları bir araya getirdik. Peki sınava girmeden önce okunacak dualar neler? Sınavdan önce yapılması gerekenlere haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Girilecek sınava göre hedefleri de farklı olan adayların büyük emek ve uğraşları sonucunda hayallerini gerçekleştirmeleri ve ellerinden geleni yaptıktan sonra güzel bir netice alabilmeleri için yapılması en güzel şey, duadır.  Ancak bazı ebeveynlerin yaptığı bir takım uygulamalara değinecek olursak; sınava girecek öğrencilere özel olarak verilen okunmuş şeker ya da pirinç başarı sağlamak maksadıyla günümüzde sıklıkla uygulanan yollardan biridir. Çocuk gerçekte ister başarılı olsun ister olmasın bu tarz uygulamaların bir dayanağı yoktur. Ancak ayetlerin şifa kaynağı olduğu da bir gerçektir. Kur'an-ı Kerim'deki geçen bazı ayetlerin bazı sıkıntıları ortadan kaldırmak için vesile olmak amacıyla yazılmasında sakınca görülmez. Çalışmak başarıya ulaşmanın ilk şartıyken tevekkül edip dua ile istemek de İslami açıdan en güzel teslimiyettir. Bu haberimizde sınava girecekler için yaptıkları çalışmanın ardından okuyabilecekleri duaları derledik.

Bunların yanı sıra her sınavda olduğu gibi bu sınava giriş için de adayların yanlarında kimlik belgesi ve sınav giriş belgesini bulundurması zorunludur. Adayların sınavdan en az 1 saat öncesinde giriş belgelerinin yazılı olduğu okullarda yer alması gerekiyor. Kalem suresi ne için okunur? Kalem suresi okunuşu ve anlamıİLİŞKİLİ HABERKalem suresi ne için okunur? Kalem suresi okunuşu ve anlamı

SINAVDA BAŞARI İÇİN OKUNMASI ÖNERİLEN AYET 

قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي . وَيَسِّرْ لِي . أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي . يَفْقَهُوا قَوْلِي

Kale rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefkahu kavli.

Anlamı: Ey Rabbim! Göğsümü aç, genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü, çöz de sözümü anlasınlar. (TAHA 25-28)

Sınav için başarı ayetleri

Sınav için başarı ayetleri

Anlamı: "Rabbim! Girilecek yere doğrulukla girmemi, çıkılacak yerden de doğrulukla çıkmamı sağla, bana tarafından yardımcı bir güç ver!" (İSRA- 80)

sınavda başarı duası

sınavda başarı duası

Anlamı: “Allah’ım! Bana öğrettiğin şeyleri hakkımda faydalı eyle, bana fayda verecek şeyleri öğret, beni, bana fayda verecek ilim ile nasiplendir.” (Hâkim, De’avât, No: 1879, I, 510)

Kuran-ı KerimİLİŞKİLİ HABERKuran-ı Kerim'de hangi sure kaçıncı cüz ve sayfada? Kuran-ı Kerim sureleri konuları

zihin açıklığı duaları

zihin açıklığı duaları

SINAVA GİRMEDEN ÖNCE TAVSİYE EDİLEN DUALAR:

TefriciyeFetih suresi ilk Ayeti, Fetih suresi, Yasin, Kalem suresi, Alak suresi, İnşirâh, Taha suresi.

ÇEKİLEBİLECEK ESMA ZİKİRLER: Ya Mukaddim, Ya Fettah, Ya Alim...

Sınava besmele çekerek başladıktan sonra:

Arapçası: Ya Hayyu Ya Kayyum, bi rahmetike esteğisu. Anlamı: Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım. Senin rahmetine sığınıyorum.

RABBİ YESSİR DUASI

Arapçası: Rabbi Yessir ve la tüasir, rabbi temmim bil hayr. Türkçesi: Rabbim işimi kolaylaştır, güçleştirme. Rabbim bu işimi hayırla tamamla.

SALATEN TÜNCİNA

Arapçası: "Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcâti ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiâti ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayâti min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike inneke ala külli şey in kadir. Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr."

(Sınav niyetiyle okunabilir.)

- Sınavda başarı için okunması gereken bir diğer dua ise ''Kalem suresidir.''

sınava girmeden okunacak dualar

sınava girmeden okunacak dualar

- Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm, ayeti sınavda başarı için 7 kez okunabilir.

- Sınavda unutkanlık olmaması için Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” okunabilir.

Sınavda başarı için okunabilecek sure önerilerinden biri de Fetih suresidir.

BİR YORUM YAPIN 66

Süha 8 ay önce

Allahin dedigi olur biz calisalim gerisi taktiri illahi rabbim yar ve yardimcimiz olsun .yer gök duadir Allah duayi kalbimizden dilimizden eksik etmesin Inshallah

Toplam 8 beğeni

MUSTAFA KURT 9 ay önce

La ilahi illallah muahmmedin Resulullah YÜCE RABBİMİZ HERKEZİN İŞİNİ RAST GETİRSİN ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN MÜMİN KARDEŞLERİM..

Toplam 6 beğeni

İstemiyorum 10 ay önce

Güzel olmuş

Toplam 2 beğeni

***** 10 ay önce

Çok teşekkürler çalıştım ve ayrıcalıkla dua okuyup işimin ras gitmesini istedim umarım bana ve diğer kişilere yararlı olur Allah a emanet olun <3

Toplam 7 beğeni

sena 1 yıl önce

teşekkür ederim

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun