Karton ile yapılabilecek dekorasyon fikirleri

Karton ve mukavva kullanarak evde harika aksesuarlar ve dekoratif ürünler yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte karton ile yapılabilecek pratik dekorasyon fikirleri...

Evinizden sıkıldıysanız ayakkabı kutuları ve kağıt havlu ruloları gibi kartonlarla ev dekorasyonunuza farklılık katabilirsiniz. Üstelik maliyetsiz olan bu projelerle çevreye de faydalı bir iş çıkarabilirsiniz. Her evde mutlaka bulunan kartonlar sayesinde misafirlerinizi hayran bırakacak bir dekorasyona imza atabilirsiniz.

İşte karton ile yapılabilecek dekorasyon fikirleri:

ASKILIK

Herhangi bir kartonu istediğiniz şekilde keserek ya da ayakkabı kutusunun kapağını kullanarak evinize dekoratif bir askılık yapabilirsiniz. Öncelikle kutuyu istediğiniz renge boyayın ya da herhangi bir kumaşla kaplayın. Daha sonra alt kısmına yapışkanlı askılıklar geçirin ve istediğiniz odaya asın.

 RAF

Karton ya da mukavvayı istediğiniz renge boyadıktan sonra farklı boyutlardaki halkalar haline getirin. Bu halkaları istediğiniz odanın girişine asarak, göz önünde olmasını istediğiniz ürünleri içerisine yerleştirin. Örneğin evin girişine asarak dekoratif bir raf elde edebilirsiniz.

AYDINLATMA

Kartonlar sayesinde evinizde eğlenceli bir aydınlatma elde edebilirsiniz. İlk önce kartonları istediğiniz renge boyayın ve farklı şekiller oluşturun. Daha sonra onları bir araya getirerek lambanın üzerine geçirin. Örneğin salonunuz için avize alacak bütçeniz yoksa bu yöntemle evinize cool bir hava katabilirsiniz. 

Ev dekorasyonunda aksesuarlar nasıl kullanılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda aksesuarlar nasıl kullanılmalı?
Eve en uygun halı nasıl seçilir?

İLİŞKİLİ HABER

Eve en uygun halı nasıl seçilir?
Farklı pilav tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Farklı pilav tarifleri
Evde dekoratif asma raf yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Evde dekoratif asma raf yapımı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0