5 adımda orta sehpa dekorasyonu

Evlerin en dikkat çeken mobilyası orta sehpayı düzenlerken dikkat etmeniz gerekenler olduğunu biliyor muydunuz? İşte 5 adımda orta sehpa dekorasyonu...

Orta sehpa, detaylarıyla ilham veren evlerin en ön planda olan mobilyasıdır. Ev sahibinin duygularını, karakterini ve tarzını yansıtan sehpa, dengeli kombinlerle tüm gözleri üzerine toplayabilir. Fakat yaşam alanınızın tam ortasına alacağınız bu mobilyayı düzenlerken dikkat etmeniz gereken adımlar bulunuyor.

İşte 5 adımda orta sehpa dekorasyonu:

- İlk olarak orta sehpanın boyutuna ve materyaline dikkat etmelisiniz. Sehpanın uzunluğu en fazla koltuğun üçte ikisi kadar olmalıdır. Sıcak bir ortam için ahşap, modern bir görünüm için ise düz renk sehpaları tercih edebilirsiniz.

- Obje seçerken daha düz ve yalın hatlara sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Modern bir dekorasyon için gri, siyah ve beyaz objeleri kullanabilir ya da canlı tonlarda objelerle baharı evinize yansıtabilirsiniz. 

- Sehpanın üzerine koyacağınız canlı bitki ve çiçekler evinizin tüm havasını değiştirebilir. Küçük saksılarda sukulent ya da şeffaf vazoda mevsim çiçekleriyle sehpanıza renk katabilirsiniz.

- Sehpanın üzerine koyduğunuz objelerde asimetrik düzenlemeler yapın. Örneğin objeleri sehpanın tam ortasına koymak yerine, farklı köşelere koyabilirsiniz.

- Orta sehpa karakterinizi ve kişiliğinizi yansıtan, o ana özel izler taşımalıdır. Yeni pişen lezzetli kurabiyeler, yarım kahve ve okumaya yeni başladığınız kitaplarla kendi stilinizi eve yansıtabilirsiniz.

Evde dekoratif sehpa yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Evde dekoratif sehpa yapımı
Çatı katı evler için dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Çatı katı evler için dekorasyon önerileri
Ev yapımı davetiye modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Ev yapımı davetiye modelleri
Dekorasyonda dünya haritası trendi

İLİŞKİLİ HABER

Dekorasyonda dünya haritası trendi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0