Shaggy halı mı yoksa dokuma halı mı daha kullanışlı?

Halı çeşitleri arasında en çok tercih edilen Şagi ve dokumanın hangisinin daha kullanışlı ve temizliği kolay sizler için mercek altına aldık. İşte tüm detaylarıyla Shaggy ve dokuma halı karşılaştırması...

Halıların görüntüsünün zengin ve gösterişli gözükmesi kadar kullanışlı, kolay temizlenmesi ve uzun ömürlü olması da çok önemlidir. Son zamanlarda oldukça üzerinde konuşulan iki halı çeşidi var: 'Şagi(Shaggy) halı mı yoksa dokuma halı mı daha kullanışlı?'

"Yasemin.com" ekibi olarak bu halı modellerinin özelliklerini sizler için paylaşıyoruz...

Şagi halı uzun saçaklı iplikleri olan bir halı türüdür. Nadiren kısa saçaklı olan modelleri de bulunmaktadır. 

- Dokuma halı ise ismi üzerinde dokuma işlemi ile yapılan halı çeşididir. 

- Şagi halının yumuşak yapısı, dokuma halıda da vardır.

- Dokuma halıyı yıkayabilir kolayca temizleyebilirsiniz ancak Şagi halı bu konuda oldukça naziktir. Yapısı gereği yıpranmaya müsaittir.

Dokuma halı için kuru temizlemeye ihtiyacınız yoktur. Rahatlıkla elektrik süpürgesi ile  temizleyebilirsiniz. Ancak Şagi halı saçakları ile kiri içine hapsettiğinden göremediğiniz bir çok toz, kir ,böcek ve benzeri şeyler biriktirebilir. Temizlemeniz oldukça zor olacağından çok sık kuru temizlemeye vermeniz gerekebilir. Bu da size maddi açıdan külfet gelebilir.

- Görselliği çok güzel gözüken Şagi halıları, içerisinde biriktirdiği tozcuklar yüzünden sizi hava yoluyla hasta edebilir. Hijyenik, kullanışlı bir seçim için dokuma halıları tercih edebilirsiniz.

Halıfleks mi daha iyi yoksa parke mi?

İLİŞKİLİ HABER

Halıfleks mi daha iyi yoksa parke mi?
Sokak hayvanları soğuktan nasıl korunur?

İLİŞKİLİ HABER

Sokak hayvanları soğuktan nasıl korunur?
Sezonun battaniye modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Sezonun battaniye modelleri
2018-19 çiçek dekorasyonları

İLİŞKİLİ HABER

2018-19 çiçek dekorasyonları

BİR YORUM YAPIN 0