Beyaz odaları renklendirmeyi kolaylaştıracak yöntemler

Beyaz, dekorasyonda en titiz davranılması gereken renklerdendir. Çok çabuk kirlenebilen bu ton, her renkle de istenilen uyumu yakalayamaz. Peki beyaz rengin ağırlıkta olduğu bir oda, nasıl renklendirilebilir? Beyaz renkler için nasıl dekorasyonlar uygulanabilir? Oldukça zor görülen beyaz odaları renklendirmenin en kolay yollarını sizler için derledik.

Beyaz, ev dekorasyonlarında en çok tercih edilen ancak dekore edilmesi en zor renklerdendir. Hızlıca kirleniyor ve kiri daha gösteriyor oluşu, birçok kişiyi bu renkten uzak tutar. Bu duruma her renkle uyum yakalayamıyor oluşu da etki ediyor. Fakat bilinmeyen bir gerçek vardır. O da, diğer renklerin de tıpkı beyaz kadar çabuk kirlenebiliyor oluşlarıdır. Bu bilgiye sahip olanların sayısı oldukça azdır. Beyaz renk için böyle bir algının oluşması dışında, farklı renklerle birleştirmek konusunda da zorluk yaşanabilmektedir. Eğer beyaz rengin tamamıyla hakim olduğu bir oda dekorasyonuna sahipseniz, bilmeniz gereken bazı küçük tüyolar bulunmaktadır. Dinginlik ve huzur hissi veren beyaz rengi hakim tutup daha canlı renklerle farklı bir dekorasyon hazırlayabilirsiniz. İçeriğimizde bunu oluşturmanızı kolaylaştıracak dekorasyon tüyolarına yer verdik:

Beyaz renk oda içerisinde ağırlık olarak koltuk, sandalye ve duvarlarda kullanılır. Bu sayede bir ferahlık hissi hakim olur. Ancak bu fazla aydınlık görünümü kırmak için aksesuar, perde, halı ve konsol, yemek masası gibi parçalara yönelebilirsiniz.

Beyaz dışında kullanılacak olan farklı bir renk, canlılık dışında dinamiklik de kazandırır. Pembe, pudra, yeşil ve kırmızı gibi tonlar fazla göze çarpmadan kullanıldığında, beyaz renk ile uyum yakalar.

Beyaz bir duvara canlılık katabilmek için tablo ve ayna gibi aksesuarlardan yararlanmak dışında, özellikle 1990'lı yılların sonları ve 2000'lerin başında oldukça popüler olan renkli duvar kağıtlarından yararlanabilirsiniz. Ancak bu fikir size demode gelebilir. O halde aksesuarda farklılığa gidebilirsiniz. Beyaz renk, aksesuarları en iyi taşıyan tondur. Bu renk üzerine zevklerinizi yansıtan resim, tablo, biblo vb. aksesuarları yerleştirebilirsiniz.

AYDINLATMANIN ÖNEMİ

Aydınlatmaların oda dekorasyonu için etkileri yüksektir. Fakat beyaz rengin hakim olduğu bir oda için seçim yaparken zorlanılabilir. Bu sebeple sadece renkle değil aydınlatmanın sahip olduğu yapıyla da farklılık oluşturulabilir. Son dönemin dikkat çekici aydınlatma şekilleri seçim açısından idealdir. Kullanılan ışığın yüksek seviyede olmaması ayrıca önemlidir. Beyaz odalar için daha soft renkler tercih edilmelidir.

Eğer beyaz rengi salonlarınızda değil de oturma, çalışma odası vb. alanlarda kullanıyorsanız renk oyunlarını, raflarda deneyebilirsiniz. Raflar üzerinde kullanılacak kitap, obje, aksesuar ve bununla birlikte raf için kullanılacak olan renkler istenilen canlılığın oluşmasını sağlayacaktır.

Beyaz ile uyumlu renkler sadece parlak tonlar değildir. Daha soft ve göz yormayanları da tercih edebilirsiniz. Örneğin pembe, yeşil ve mavi renklerinin bir alt tonlarını kullanabilirsiniz 

İçerisinde bulunduğumuz sonbahar aylarında, beyaz renk ile evinizde rustik dekorasyonu tercih edebilirsiniz.

İSKANDİNAV TARZI RUSTİK DEKORASYONU HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK İÇİN TIKLAYIN.

BİR YORUM YAPIN 0