Düdüklü tencereler nasıl seçilir? En iyi düdüklü tencere modelleri

Düdüklü tencereler mutfaklar için pratik ama aynı zamanda kullanımı ve seçimi incelik isteyen bir mutfak aletidir. Bu sebeple düdüklü tencereler için dikkat edilmesi gereken detaylar bulunur. Peki düdüklü tencereler nasıl seçilir? En iyi düdüklü tencere modelleri nelerdir?

Düdüklü tencereler, yemek yapımında zamandan tasarruf edilmesini sağlar. Ev hanımlarının en çok tercih ettiği mutfak gereçlerinden olan düdüklü tencereler, ısı kullanımı açısından da avantajlıdır. Ancak patlama riski olması, düdüklü tencere seçimi konusunda zorlayabilmektedir. Patlayan bir düdüklü tencere devamında, temizlik ve yanık sıkıntısını da getirir. Yanlış bir düdüklü tencere seçimi nedeniyle oluşan bu sıkıntılarla karşılaşmamak için, bilmeniz gereken ayrıntılar bulunmaktadır. Peki bu ayrıntılar nelerdir? En başta tencerenizin CE belgesinin olması gerekir. CE belgesi, bir ürünün Avrupa'nın normlarına uygun olduğunu göstermektedir. CE Belgesi ile ilgili bilinmesi gereken diğer detaylar şu şekildedir: 

Düdüklü tencere nasıl kullanılır? Eski ve yeni düdüklü tencere kullanım farklarıİLİŞKİLİ HABERDüdüklü tencere nasıl kullanılır? Eski ve yeni düdüklü tencere kullanım farkları


 

Açılımı Conformite Europeenne olan CE belgesi kullanıldığı ürünün;

- Can ve mal güvenliği

- İnsan sağlığı

- Çevre korunması

- Hayvan ve bitki sağlığı

- Tüketicinin korunması 

gibi konularda asgari güvenlik unsurlarına sahip olduğunu gösterir.

Düdüklü tencere satın alacağınız zaman karşınıza 3 ayrı model çıkar. Elektronik, paslanmaz ve alüminyum modelli tencerelerde en çok tercih edilen paslanmaz çelik düdüklü tencerelerdir.

Üç tencerenin de kendine has özellikleri bulunur. Bu bilgilere de hakim olmanız gerekir:

- Elektronik Düdüklü Tencere:  Bu ürünlerin en büyük avantajlarından biri, yemeğinizi hangi programla pişirebileceğinizi belirleyebiliyor olmanızdır. Kapağın kilitli olup olmadığı, ne zaman açılıp açılmayacağı konusunda göstergeleri bulunmaktadır.

- Paslanmaz Çelik Düdüklü Tencere:  Paslanmazın içerisinde krom maddesi bulunur. Krom, krom-oksit adıyla bir film tabaka oluşturmaktadır. Bu sayede paslanmasını önler. Adının paslanmaz çelik olması da bundandır. 

- Alüminyum Düdüklü Tencere: Aşınmak gibi bir dezavantaja sahiptir. Kaplamadır. Sırf bu sebeple, içerisinde bulunan zehirli metaller yemeklerinize karışabilme riskine sahiptir. Bu nedenle çok fazla tercih edilmemektedir.

Bir düdüklü tencere için en önemli özellik, kilit fonksiyonudur. Bu tencerelerde oluşan basınç etkisi, patlama riskini yükseltir. Düdüklü tencerelerde muhakkak bir emniyet kilidinin bulunması gerekir. 

DÜDÜKLÜ TENCERE MODEL VE FİYATLARI

TRENDYOL

EMSAN MONTANA SERİSİ: 699 TL

KARACA 

EMSAN UP-LİNE: 900 TL

EMSAN INNOCOOK: 900 TL

N11

SCHAFER - TEMPO: 300 TL

TEFAL - CLİPSO MİNUT EASY: 1.044 TL

KORKMAZ

KORKMAZ FLORA SERİSİ 17 PARÇA: 1.733 TL

HEPSİ BURADA

FİSSLER VİTAQUİCK: 1.619 TL

Selimiye Camii nerede? Selimiye Camii hangi ilçede? Selimiye Camii'nin önemi

İLİŞKİLİ HABER

Selimiye Camii nerede? Selimiye Camii hangi ilçede? Selimiye Camii'nin önemi

BİR YORUM YAPIN 1

@7@ 3 yıl önce

en iyisi eski olan lar