Düdüklü tencere nasıl kullanılır? Eski ve yeni düdüklü tencere kullanım farkları

Düdüklü tencere özellikle hızlı pişirme yöntemi sayesinde yiyeceklerde bulunan vitaminlerin kaybolmaması için mutfaklarda çok sık kullanılan aletlerin başında gelir. Ama düdüklü tencerenin patlama riskinden dolayı kullanırken bazı püf noktaları iyi bilmek önemlidir. Peki, düdüklü tencere nasıl kullanılır? Eski ve yeni düdüklü tencerelerin kullanımı nasıldır? Detaylar haberimizde:

Düdüklü tencere mutfakların en vazgeçilmez eşyaları arasında yer almakla beraber aynı zamanda çalışan kadınlar içinde zamandan tasarruf sağladığı içinde çok önemlidir. Birçok yemeği, çorbaları ve sebzeleri pişirmede kullanılan düdüklü tencere hızlıca pişirdiği için kadınlar tarafından çok tercih edilmektedir. Düdüklü tencere kullanırken en çok dikkat edilmesi gereken şeylerin başında düdüklü tencerenin kapağında yer alan düdüktür. Düdüklünün düdüğünün zamanından önce indirilip kaldırılması sonrasında patlama gibi kötü sonuçlar yaşanabilir. Özellikle et ve bakliyatların pişirme sürelerini kısaltan düdüklü tencereler olarak çok işe yarıyor. İşte düdüklü tencere kullanımı hakkında merak edilenler:

Hangi yemek düdüklü tencerede ne kadar sürede pişer? Düdüklü tencerede yemek pişirme süreleriİLİŞKİLİ HABERHangi yemek düdüklü tencerede ne kadar sürede pişer? Düdüklü tencerede yemek pişirme süreleri

düdüklü tencere nasıl kullanılır

düdüklü tencere nasıl kullanılır

DÜDÜKLÜ TENCERE NASIL KULLANILIR?

Normal tencerelerde pişirilen yemeklerin çok zaman alırken düdüklü tencerede pişirildiği zaman 40 dakikaya kadar iniyor. Hatta bazı sebzelerde bu süre 15 dakikaya kadar iniyor. Ayrıca düdüklü de yapılan yemeklerin vitamin ve minerallerinin yanı sıra aroması ile lezzetini de daha da artmaktadır. Bundan dolayı düdüklü tencerenin tüm bu sağladığı nasıl kullanılacağına dair bazı detayları bilmek gerekiyor.

 Yapacağınız yemeğin içine sebze koyacaksanız düdüklü tencerede öncelikle biraz yağda sotelemeyi unutmayın. Daha sonra düdüklünün kapağını kapatmadan diğer malzemeleri ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. 

 Et yemeklerini yaparken etlerin lezzetini ve aromasını korumak ve etlerin daha yumuşak olması için, yağda diğer malzemeler eklenmeden birkaç dakika düdüklü tencere de pişirme işlemini yapmanız gerekir. 

Sebze ve yiyeceklerin pişirme süreleri birbirinden farklı olduğu için, kolay pişen sebze türü yiyecekler etin hemen ardından koyulması gerekir. 

 Koyduğunuz yemeğe göre farklılık gösterse de düdüklü tencerenin içine su koyarken mutlaka üçte ikisini doldurmanız gerekmektedir.

yeni düdüklü tencere nasıl kullanılır

yeni düdüklü tencere nasıl kullanılır

 Düdüklü tencerenin içine ne koyarsanız koyun mutlaka içine bir bardak su eklemeniz gerekiyor.

 Koyduğunuz ürüne bağlı olarak mutlaka süre ayarlamayı unutmayın. Kaynadıktan sonra düdüğü indirip düdüklüyü kısık ateşe almayı unutmayın.

Düdüklü tencerenin kapağını kilitli olup olmadığı kontrol edilmeden ocağa koymayın ve devamlı kontrol edin. Ardından tencerenin altı açın ve orta yüksek ateşte pişirilmeye başlayın.

Basınç yavaş yavaş ortaya çıktığında ve buhar göründüğünde, tencereyi kısık ateşe alabilirsiniz. Yemeğin pişirme süresi dolduğunda  ocağı kapatmayı unutmayın.

Düdüklü tencerenin kapağını açmadan önce içindeki basıncın düşmesini beklemeniz gerekiyor. Eğer çok acil açmanız gerekiyorsa lavabonun altına düdüklü tencereyi koyup soğuk suyu açarak basıncı düşürebilirsiniz.

 Ardından kapağını yavaş bir şekilde açıp ses olup olmadığına kontrol edin.

eski düdüklü tencere nasıl kullanılır

eski düdüklü tencere nasıl kullanılır

ESKİ VE YENİ DÜDÜKLÜ TENCERE KULLANIM FARKLARI NELERDİR?

Son dönemlerde son teknolojiyle çıkan yeni düdüklü tencerelere göre eski düdüklü tencereler arasında belli başlı bazı farkları bulunuyor.

Yeni olan düdüklü tencerelerde süre tutma özelliği bulunuyor. Bu sayede yemekler çok daha güzel ve lezzetli ve pişmektedir.

Ayrıca emniyet mekanizmaları yeni ürünler de çok daha kullanışlı. Dışarı buhar verme özellikleri, enerji tasarrufları ve enerji şiddeti konusunda uyarı özellikleri yeni nesil tencerelerde daha çok ön planda. 

Evlerde altın dekorasyon nasıl yapılır? Altın renk dekorasyon önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Evlerde altın dekorasyon nasıl yapılır? Altın renk dekorasyon önerileri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0