Portmanto alırken nelere dikkat edilmeli? Portmanto modelleri nelerdir?

Eve adım atar atmaz bizleri karşılayan portmantolar, kişisel zevklerimizin adeta birer yansımasıdır. Hem işlevselliği yüksek hem de şık bir portmanto modeli bulmak kimi zaman kolay olmuyor. Peki portmanto alırken nelere dikkat etmeliyiz? Kullanışlı portmanto nasıl olmalı? Portmanto çeşitleri nelerdir? İşte merak ettiğiniz tüm soruları sizler için yanıtladık...

Ev dekorasyonunu oluşturulurken yalnızca şık ve estetik görünüm değil aynı zamanda kullanışlı yapısıyla dikkatleri üzerine çeken ürünlere de yer veriyoruz. Özellikle depolama açısından yer kazandıran ve derli toplu bir görünüm şekillendiren portmanto, evlerin vazgeçilmezlerinden biridir. Genellikle mekanların giriş bölümlerinde yer verilen portmantoların görünümü ve işlevselliği oldukça önemlidir. Pek çok model, boyut ve şekilde yer alan bu ürünleri satın alabilir veya kişisel zevklerinizi ön plana alarak yaptırabilirsiniz. Gelin, portmanto alırken dikkat edilmesi gereken her detayı birlikte adım adım inceleyelim.

Etajer nedir? Etajer nasıl kullanılır? İLİŞKİLİ HABEREtajer nedir? Etajer nasıl kullanılır?

PORTMANTO BOYUTLARI NASIL SEÇİLİR?

Evlerde genellikle hol ve antrede yer alan portmantoları alırken ilk dikkat edilmesi gereken faktör, doğru boyutlarda bir seçim yapmaktır. Doğru boyutun belirlenmesi için evde yaşayan kişi sayısını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Buna göre raf veya askı seçenekleri oluşturarak evinizde konforu sağlayabilirsiniz. 

Portmanto

Portmanto

Eğer 4 kişilik bir aileyseniz orta büyüklüklerde 2 kapalı yada 4 kapılı portmantolar size uygun olacaktır. Boyutları belirleyen unsur yalnızca kişi sayısı değil kullandığınız eşyaların sayısına göre de değişkenlik göstermektedir. 

Portmanto modelleri

Portmanto modelleri

PORTMANTO ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Ayakkabılık portmanto modelleri, hem asılacak giysilerinize hem de ayakkabılarınıza bir arada saklama alanı oluşturmak isteyenler için harika bir seçenektir. Böylece alandan tasarruf ederek kapaklı ayakkabı raflarına ayakkabılarınızı yıpranmayacak şekilde dizebilirsiniz. 

Portmanto çeşitleri

Portmanto çeşitleri

Aynalı portmanto modelleri, evden çıkmadan önce son dokunuşlarınızı gerçekleştirmek için çok kullanışlı bir model olarak karşımıza çıkmaktadır. Tek başına bir boy aynasına yer vermektense her şeyin bir arada olduğu portmanto modeline yer vermek size yerden tasarruf etme fırsatı verecektir.

Aynalı Portmanto

Aynalı Portmanto

Bunun yanı sıra; aynalı portmanto modelleri küçük ve karanlık alanların daha ferah ve derin görünmesine olanak sağlamaktadır.

Portmanto türleri

Portmanto türleri

Açık askılı portmantolar, tamamen açık bir şekilde tasarlanmıştır ve alt kısımlarında yer alan raflara da ayakkabı koyma imkanı tanımaktadır. Modern bir tarzın hakim olduğu evlerde sıklıkla karşımıza çıkan bu portmanto modelleri son yıllarda en popüler ürünlerden biri olarak görülmektedir. 

Açık askılı portmanto

Açık askılı portmanto

Endüstriyel tarzda döşenmiş bir evde çelik askı portmantolardan kullanabileceğiniz gibi; daha sade ve doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız ahşap malzemeden elde edilmiş bir ürüne de yer verebilirsiniz. 

Portmanto malzemeleri

Portmanto malzemeleri

UNUTMAYIN GÜZEL BİR EV HUZURLU ADIMLARIN BAŞLANGICIDIR!

Yağmurlu havalarda nerelere gidilir? Yağmurlu havalarda evde neler yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yağmurlu havalarda nerelere gidilir? Yağmurlu havalarda evde neler yapılır?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0