2021 vitrin modelleri neler? En şık ve en modern vitrin dekorasyonu

Son dönemlerde popülerliği artan vitrinler, ev dekorasyonunun vazgeçilmez dokunuşlarından biri haline geldi. Peki, Vitrin nedir, ev dekorasyonunda vitrin nasıl kullanılır? Vitrin seçimi neye göre yapılır? Vitrinler hangi alanda kullanılabilir? İşte merak ettiğiniz her sorunun yanıtı haberimizde...

Dekorasyonda bazı parçalar, yıllar geçse de popülerliğini korumaya devam eder. Bulunduğu çağın modasına göre zaman içerisinde ufak tefek değişikliklere uğrasa da aslında özünü korumayı sürdürür. Çocukluğumuzdan beri her evin göz bebeği haline gelen vitrinler de bu parçalardan biridir. Şık ve estetik duruşuyla bulunduğu alana zarafet katan vitrinler aynı zaman da işlevselliğiyle de herkes tarafından beğeni görmektedir. Evimizdeki dikkatleri üzerine toplayan vitrinlerin kullanımında bazı dikkat edilmesi gereken unsurlar da vardır. Gelin, evin her köşesinde uyumu temsil eden vitrinlerin dekorasyonda kullanımına birlikte göz atalım.

VİTRİN NEDİR?

Vitrin, içine yerleştirilen eşyaları sergilemek için dizayn edilen camlı dolaplara verilen isimdir. Fransızca "Vitrine" olarak bilinen kelime "camlı dükkan bölmesi" anlamını taşımaktadır. Vitrinler, geçmiş zamanlarda zarif yemek takımları ve porselenleri sergilemek için yemek odalarında bulunmaktaydı.

DEKORASYONDA VİTRİNİN KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

Kullanıldıkları alana farklı ve estetik bir bakış açısı sağlayan vitrinler, fonksiyonel özellikleriyle de dikkat çekmektedir. Özellikle salon ve yemek odalarında tamamlayıcı bir etki oluşturan vitrinler pek çok renk, şekil ve boyutta evinizde yer alabilir. Porselen gibi çabuk kırılabilecek ve zarif yemek takımlarınızı vitrinlere yerleştirerek yıpranmalarını önleyebilirsiniz. Bu şekilde kolay bir şekilde depolama alanı oluşturabilir; camlı bölmesi sayesinde şık bir sergileme alanına da kavuşabilirsiniz.

Vitrinlere yalnızca yemek takımlarını yerleştirmek yerine; evinizin atmosferiyle uyum sağlayacak dekoratif objeleri de sergileyebilirsiniz. Biblolar, fotoğraf çerçeveleri, yapay çiçekler, vazolar, mumlar ve daha pek çok aksesuarlar vitrinlerde şıklığın temsili olabilir. Hem bu şekilde her şeyin bir arada olduğu kendinize özel bir alana sahip olabilir hem de tozlanma sorununu minimuma indirebilirsiniz.

Aynı zamanda vitrinler, kitaplık olarak da kullanıma uygundur. Salon ve yatak odalarında yer vereceğiniz vitrinlerin içerisine en sevdiğiniz kitaplarınızı, dergilerinizi ve not defterlerinizi koyabilir ya da eski fotoğraf albümlerini her an elinizin altında olacak şekilde vitrinlerde sergileyebilirsiniz.

BANYOLARDA VİTRİNE ŞANS VERİN!

Vitrinler, banyo dekorasyonunda da harika bir depolama alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Temiz havluları ve kişisel bakım ürünlerini depolamak için harika bir seçenek olan vitrinler zevkli tasarımlarıyla da evinde orijinal fikirlere yer açmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. 

EVİNİZİN STİLİNE UYGUN SEÇİMLER YAPIN!

Ev dekorasyonunda her parçanın birbiriyle uyum içerisinde bir görünüm şekillendirmesi oldukça önemlidir. Vitrinler de kullanılacağı alana uygun bir tarz ve renkte seçilmelidir. Örneğin rustik stilin hakim olduğu bir yemek odası dekorasyonunuz varsa ahşap vitrin modellerine şans tanıyabilirsiniz. Doğal ve minimal duruşuyla evlere ferah bir bakış açısı kazandıran ahşap, vitrin modellerinde en sık kullanılan seçenekler arasında yer almaktadır. 

Rustik dekorasyon nedir? Rustik dekorasyon nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERRustik dekorasyon nedir? Rustik dekorasyon nasıl yapılır?

Avangart tarz döşenmiş bir salonda altın renginin ihtişamının vitrinlerinizin dokusuna taşıyabilirsiniz. Asil ve zengin bir dekorasyonda sıklıkla karşımıza çıkan altın rengi işlemeli detaylar vitrinlerde nostaljik bir görünüm de kucak açmaktadır.

Avangart Tarz salon dekorasyonu nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERAvangart Tarz salon dekorasyonu nasıl yapılır?

Dilerseniz renkli seçimlerle alışılmışın dışında bir tasarım kullanabilirsiniz. Örneğin; pastel renklerle minimalist tarza hitap edebilir ya da canlı ve parlak renklerle maksimalist bir dokunuş oluşturabilirsiniz.

Paspas nasıl yapılır? Evde basit paspas yapılışı

İLİŞKİLİ HABER

Paspas nasıl yapılır? Evde basit paspas yapılışı
Pelin Akil'in en çok tercih ettiği kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Pelin Akil'in en çok tercih ettiği kombinleri
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0